Do jakého celkového výkonu mohu použít kabel CYKY3Cx1,5?

<< < (4/4)

Štefan Beláň:
Citace: Jirka Š. Svejkovský link=topic=17222.msg11917javascript:moreSmileys();4#msg119174 date=1285019470

Pokud na kabelu visí 30 ks zářivkových těles a jsou spínané jedním spínacím prvkem, pak se problém sdruženého obvodu posouvá do oblasti teorie a můžeme obvod považovat za čistě třífázový. Středním vodičem pak poteče pouze důsledek mizerného účiníku způsobeného středověkými tlumivkami (pokud tam nejsou modernější startery).

TO Svejkovský

Už mne to s vámi přestává bavit.  >:(
Vaše teoretické úvahy jsou na projektanta zarážející, a s vašim přesvědčením, že sdružený obvod je možné pro praxi považovat za čistě třífázový, můžete ve svých projektech klidě projektovat pro osvětlení 4vodičové kabely bez vodiče N. Určitě v tom nebudete spatřovat žádný problém.  ::)

Já ale ano, a myslím, že i ostatní diskutující profesionálové z oboru.

PS: Myslím si, že byste měl týt ten, kdo zde v diskuzích dělá pořádek, a ne je neustále "zaplavovat" plevelem, který nikomu nic nepřináší, a když něco, tak jen samé rozbroje. :(

Radim Strycharski:
Je fakt, že platí čl. 559.6.4:
"Skupina svítidel připojená na různé fáze třífázového světelného obvodu s jedním společným nulovým vodičem musí být ovládána jedním spínačem odpojujícím současně všechny tři fáze."

Jan Alin:
Citace: Fuk Tomáš  21.09.2010, 01:00

Neměl jste na mysli spíše proud 3.,  6.,  9. atd. harmonické?

To je opravdu problém. Setkal jsem se s případy kdy docházelo k přehřívání vedení, někdy je třeba jít s průřezem až o stupeň výš než je obvyklé.

Jirka Š. Svejkovský:
Pokud se bavíme o výpočtu úbytku napětí, lze vodič N u sdruženého obvodu uvažovat pouze u 1f odboček ke svítidlům.

V našem případě tu máme 50m kabel. Jak velké chyby se dopustím, pokud budu uvažovat při výpočtu třífázový obvod a ne tři jednofázové? U kabelu 5x1,5 mi vyšel úbytek 1,1%. Tak dám pro sichr (s malým s) 5x2,5, odjistím to 10A a dál to neřeším.

Pokud budou svítidla připojena do obvodu rovnoměrně, nevidím v tom problém.

Citace: Štefan Beláň  21.09.2010, 07:06

Už mne to s vámi přestává bavit.  >:(

Bavit se nemusíte, já se taky pokaždé nebavím.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana