Do jakého celkového výkonu mohu použít kabel CYKY3Cx1,5?

(1/4) > >>

Pavel Hykl:
Do jakého celkového výkonu mohu použít kabel CYKY3Cx1,5?

Pro vedení dlouhé 40-50 m k zářivkovým svítidlům paralelně zapojených aby nebyl na konci velký pokles napětí?
Jistič je 16A, svítidel je 3 řady po 10 zářivkových svítidel (2x40W) ...

Radek Červený:
Nějak se mi nechce ani na tento dotaz odpovídat.

CYKY J 3x1,5 na vedení 40 - 50 metrů, proč ne. Jistič 16A? No to je hnus velebnosti, to by mě zajímala impedance na konci vedení. Svítidla 2x40W se naposledy používala někdy v době, kdy jsme si tykali a oslovovaly soudruhu a soudružko. A 30 ks zářivkových svítidel zřejmě 2x36W na jeden okruh 16A? Tazatel zřejmě nic netuší o charakteru zátěže tohoto osvětlení.

Zkrátka tento dotaz vidím jako jeden velký bastl. Tazatel nezná ani základy a přesto hodlá pracovat na vyhrazeném elektrickém zařízení. V jeho vlastním zájmu mu radím, aby oslovil odborníka, který mu návrh i realizaci provede.

Miroslav Minařík:
Citace: Radek Červený  19.09.2010, 11:08

Nějak se mi nechce ani na tento dotaz odpovídat.

CYKY J 3x1,5 na vedení 40 - 50 metrů, proč ne. Jistič 16A? No to je hnus velebnosti, to by mě zajímala impedance na konci vedení. Svítidla 2x40W se naposledy používala někdy v době, kdy jsme si tykali a oslovovaly soudruhu a soudružko. A 30 ks zářivkových svítidel zřejmě 2x36W na jeden okruh 16A? Tazatel zřejmě nic netuší o charakteru zátěže tohoto osvětlení.

Zkrátka tento dotaz vidím jako jeden velký bastl. Tazatel nezná ani základy a přesto hodlá pracovat na vyhrazeném elektrickém zařízení. V jeho vlastním zájmu mu radím, aby oslovil odborníka, který mu návrh i realizaci provede.

Pro tazatele na vysvětlenou:
Radek Červený chce říci, že kvalifikovaná odpověď má více rozměrů a proto na ni nelze jednoduše odpovědět.

Jiří Schwarz:
Citace: Radek Červený  19.09.2010, 11:08

CYKY J 3x1,5 na vedení 40 - 50 metrů, proč ne. Jistič 16A? No to je hnus velebnosti, ...

Přesně tak!
Bohužel "hrdinou" pro uživatele nebývá ten, kdo mu to udělá odborně a pořádně.
Hrdinou bývá ten, kdo to dokáže udělat rychle a levně!
A pak kdyý to nefungiuje jak má, přijde někdo "brečet" sem do diskuse a hledá mězi odpověďmi zázrak, který mu poradí "nějakou maličkost",  kterou by zachránil to, co někdo zpackal!
NE!
Jestli to má správně fungovat a být bezpečné, musí se to udělat pořádně, od projektu, přes realizaci až po revizi.

Jaroslav Hasala:
Pro kabel CYKY 3x 1,5 by mělo být jištění spíše 10A - jištění 16A bude zřejmě nevyhovující.
No a na jistič 10A se podle mých zkušeností dá připojit zhruba 10 - 12 ks zářivek 2x 36W (nekompenzovaný ch).
Takže bych to osobně viděl na tři přívody 3x 1,5 a tři jističe 10A.
Jinou možností je použít kabel CYKY 5x 1,5 a jistič 10A/3 fáz.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana