Co je impedance smyčky?
drátek111:
Chci se zeptat, revizák revidoval výrobní halu. Do revize napsal impedanci smyčky 0,2ohmu na Deonu 315A s vypínacím proudem 1260A. Mě ale vychází maximální impedance smyčky 0,12 ohmu (s bezp. součinitelem). Revize je bez závad. To je dobře? Neukamenujte mě :)
Ján Pitoňák:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 20.09.2010, 22:07
Neexistují dva účiníky, je jenom jeden. Ať ho vztáhnete k impedanci nebo k výkonu.
p Svejkovský, viete prečo sa zaviedol pojem účinník? Aby sa vyjadrila, resp. kvantifikovala účinnosť prenosu výkonu po vedení. Ťažko však hovoriť o účinnosti prenosu výkonu pri skrate, aj keď je to takmer úplne analogické. Praktický význam tohto slova je však iný. Nemôžem teda súhlasiť s vaším vysvetlením, ibaže by ste mi ukázal nejaký odborný dokument, kde je použitý výraz účinník v tomto Vašom význame.
Citace: Jirka Š. Svejkovský 20.09.2010, 22:07
S je skalára, P je skalára, Q je skalára, P s čarou je vektor. Toť vše. První tři písmena je elektrotechnik a, poslední písmeno je fyzika.
Ako vám mám preboha vysvetliť, že označenie P sa používa pre činný výkon, ktorý je vlastne reálnou zložkou komplexného výkonu S. Teda nie P s čiarou, ako tvrdíte, ale S s čiarou je vektorom. P je iba jeho reálna zložka. Ak som sa nevyjadril zrozumiteľne, prikladám obrázok s vysvetlivkami z VŠ skript elektrotechnik y z VUT Brno.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: drátek111 21.09.2010, 17:22
Chci se zeptat, revizák revidoval výrobní halu. Do revize napsal impedanci smyčky 0,2ohmu na Deonu 315A s vypínacím proudem 1260A. Mě ale vychází maximální impedance smyčky 0,12 ohmu (s bezp. součinitelem). Revize je bez závad. To je dobře? Neukamenujte mě :)
Čím to měřil? Obávám se, že hodnota 0,2 Ohm je na hranici nebo i za hranicí možností většiny přístrojů. V tomto případě bych volil náhradní metodu posouzení ochrany.
Fuk Tomáš:
Citace: Ján Pitoňák 21.09.2010, 18:35
p Svejkovský, viete prečo sa zaviedol pojem účinník? Aby sa vyjadrila, resp. kvantifikovala účinnosť prenosu výkonu po vedení.
Já si zase myslím, že se pojem účiník zavedl proto, aby ukazoval, jaká část zdánlivého výkonu má v obvodu reálný (výkonový účinek). Účinnost přenosu výkonu po vedení je dána více faktory, účiník spotřebiče je jen jedním z nich.
drátek111:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 21.09.2010, 19:09
Čím to měřil? Obávám se, že hodnota 0,2 Ohm je na hranici nebo i za hranicí možností většiny přístrojů. V tomto případě bych volil náhradní metodu posouzení ochrany.
EUROTESTEM 61557
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana