Vyměnit hliníkovou elektroinstalaci z roku 1975 nebo neměnit?

<< < (11/12) > >>

Marek Lukavský:
Citace: Roman Šafránek  01.09.2010, 09:03

Když si neuděláte rozvody pro EZS a jednou ji budete chtít (potom co vás podruhé za měsíc vykradou),  budete používat nejspíše bezdrátová čidla (za 1500 místo 3 stovek za drátové),  odhadem co 2 roky budete měnit hromádku baterií v těch čidlech...

Ano, mohu potvrdit, dělal jsem před pár lety EZS u příbuzných "ex-post",  tedy bezdrátová čidla (aby se nesekalo nebo nedávaly lišty) a je s tím špatná zkušenost. Baterie musely měnit dost často (čidla jsou stále aktivní, i když je EZS "odkódována"),  hlavně v místnosti, kde se pořád někdo pohyboval. Alarm vždy hlásil technický poplach, když docházela baterie. Dnešní stav je, že EZS nechali prostě "umřít".

Jan Franěk:
Citace: Marek Lukavský  01.09.2010, 10:45

Ano, mohu potvrdit, dělal jsem před pár lety EZS u příbuzných "ex-post",  tedy bezdrátová čidla (aby se nesekalo nebo nedávaly lišty) a je s tím špatná zkušenost. Baterie musely měnit dost často (čidla jsou stále aktivní, i když je EZS "odkódována"),  hlavně v místnosti, kde se pořád někdo pohyboval. Alarm vždy hlásil technický poplach, když docházela baterie. Dnešní stav je, že EZS nechali prostě "umřít".

To se trochu divím. Při správném nastavení vydžely baterie u 60tky JA min. rok. I v RD.

Fuk Tomáš:
Citace: Jan Franěk  01.09.2010, 21:49

Při správném nastavení vydržely baterie u 60tky JA min. rok. I v RD.

Jj, alkalické 1 rok.

Marek Lukavský:
Citace: Fuk Tomáš  01.09.2010, 22:20

Jj, alkalické 1 rok.

Byl to nějaký Jablotron, v čidlech byly 9V baterie a rok tam tedy nevydržely. Ovšem už nevím, jaký model a typ do nich dávali. Jsem jim pak radil, ať koupí akumulátory a dobíječku, ale myslím, že na to už nedošlo...

Jan Franěk:
Tak to byla asi JA 50tka S tou jsem se nesetkal na montážích, ale jen někde s už nainstalovanou . To je historie. Co montuji jablotron, tak od JA60TKY víše. /teď nevím 11let?/

Pak není divu. To asi nebylo pár let zpátky, ale docela "dávno"   ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana