Bude to argument pro zastánce fotovoltaik výroben?
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Miroslav Macek 07.09.2010, 19:06
To bych zde nerad prozrazoval. Řekněme, že to určovat nepotřebuji.
(poklona) , to mi stačí. ;D (dance)
Kamil Novák:
Citace: Miroslav Macek 07.09.2010, 19:06
To bych zde nerad prozrazoval. Řekněme, že to určovat nepotřebuji.
To si děláte legraci, že? ;D
Nebo opravdu prohlásíte že je něco špatně a nikomu (ani sobě) nepotřebujete toto tvrzení nějak doložit? Mohu se zeptat na jaké pozici (samozřejmě v oboru) se vlastně nacházíte?
TO dolacko: (jednicka) (jednicka) (ssur) (poklona)
Miroslav Macek:
Citace: Kamil Novák 07.09.2010, 20:47
To si děláte legraci, že? ;D
Nebo opravdu prohlásíte že je něco špatně a nikomu (ani sobě) nepotřebujete toto tvrzení nějak doložit? Mohu se zeptat na jaké pozici (samozřejmě v oboru) se vlastně nacházíte?
Možná se zde vyjadřujete k problému, jemuž zcela nerozumíte.
dolacko:
Citace: Miroslav Macek 07.09.2010, 18:37
Pokud jste takový fanoušek, že měříte i harmonické složky výkonů, tak si je klidně měřte.
Já je k ničemu nepotřebuji, k tomu, abych zjistil, že konkrétní FVE nevyhovuje (na obsah harmonických) mi stačí zpravidla data od emitovaných proudů.
P. Macek, mám to teda chápať tak, že vy máte pripojený zdroj k ideálnej sieti? ;D
Uvedomte si že prúdy vyšších harmonických zložiek vznikajúce na nelineárnych prvkoch tečú v sieti rôznymi smermi a to v závislosti od impedancie siete na tom ktorom kmitočte. Aj zdroj má nejakú impedanciu a tá je tiež frekvenčne závislá. Bez určenia smeru toku tej ktorej harm. zložky nemôžete tvrdiť, že ju spôsobuje daný spotrebič, resp. zdroj. Napríklad prúdy 3. a 5 harm. zložky, vznikajúce dnes už takmer v každej domácnosti tečú aj do tohto vášho zdroja.
Napriek tomu čo som tu napísal, som presvedčený, že ak by ste aj nezohľadňoval smer tokov týchto prúdov nemohol ste odmerať na FV zdroji také extrémne hodnoty, ktoré tu od začiatku obhajujete.
Pre ilustráciu prikladám prúdové spektrum na 1MW zdroji, kde ani jedná vyššia harm zložka neprekročila 2% zákl. harmonickej. Samotný zdroj však z týchto zložiek emitoval iba niektoré vyššie zložky tohto spektra.
PS: Myslím, že už nie je o čom s vami diskutovať.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Miroslav Macek 07.09.2010, 21:24
Možná se zde vyjadřujete k problému, jemuž zcela nerozumíte.
Já ho pochopil a myslím, že má pravdu.
Vaše prohlášení "vím, že mám pravdu a nehodlám vám dokázat proč" mě docela rozesmálo.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana