Bude to argument pro zastánce fotovoltaik výroben?

<< < (9/20) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Právě v tomto okamžiku probíhá měření kvality sítě distributorem na FVE 126kWp (nebo už proběhlo). O žádných problémech nevím. Možná jsme se trefili do toho vašeho 1%.

Miroslav Macek:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  03.09.2010, 08:48

Právě v tomto okamžiku probíhá měření kvality sítě distributorem na FVE 126kWp (nebo už proběhlo). O žádných problémech nevím. Možná jsme se trefili do toho vašeho 1%.

Současná praxe je taková, že se obsah harmonických neměří, zejména u tak malých zdrojů, jak uvádíte.
Pokud budete mít informace o naměřených hodnotách harmonických, pak je sem uveďte a rozebereme výsledky.

Jirka Š. Svejkovský:
126 kWp je malý zdroj? Nevím, jestli budu mít výsledy, moc mě nezajímají. Ale harmonické se samozřejmě měřily.

Jan Štěpán:
Citace: Miroslav Macek  03.09.2010, 08:44

Mezi doloženými a naměřenými harmonickými je určitý rozdíl.
A to je právě ten důvod, proč podle mého názoru cca 99% fotovoltaickýc h výroben nevyhoví obecně závazným připojovacím podmínkám.

Takže vy tvrdíte, že 99% střídačů produkuje harmonické mimo povolené hodnoty?  :o Předložte prosím nějaký prokaatelný důkaz.  (poklona) .

Miroslav Macek:
Možná jsem to trochu přehnal - měl jsem na myslí sítě vn.
Situace s harmonickými v sítích nn je o něco lepší, tam vyhoví na harmonické odhadem tak cca 50% instalací, což je dáno nižšími požadavky sítě (zde ale zase nebývá použit správný proudový chránič, takže suma sumárum opět tak cca 99% instalací bude mít problémy).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana