Bude to argument pro zastánce fotovoltaik výroben?

<< < (8/20) > >>

Fuk Tomáš:
Citace: Miloslav Dunda  02.09.2010, 23:55

...to nejsou fotovoltasické elektrárny, ale fotovoltaické výrobny. Tak je správný název.

A to jste vzal kde?

Pavel Horský:
Citace: Miloslav Dunda  02.09.2010, 23:55

Taky nemám pravdu, protože to nejsou fotovoltasické elektrárny, ale fotovoltaické výrobny. Tak je správný název.

A jmenujete se vůbec "Miloslav Dunda"? Já se divím kolegům, že s vámi tak sáhodlouze diskutují a rozčilují se nad vašimi výroky. Neverifikovaný uživatel pro mě není partner, s kterým bych se chtěl pouštět do debat a to zvláště, když mě přesvědčuje o něčem, o čem nemá ani páru. Neverifikovaný uživatel nemusí být ani člověk z oboru a nemusí být ani muž a někdy mi připadá, že to může být i neandrtálec.
Nevím s kým mám tu čest = nedebatuji.
S vámi jsem právě udělal výjimku a to je asi tak všechno, co jsem vám chtěl napsat.

Miroslav Macek:
Pokud by distributoři při uvádění fotovoltaickýc h elektráren do provozu trvali na splnění všech technických podmínek a připojovaný zdroj řádně proměřili na obsah harmonických, pak si myslím, že takových dobrých cca 99% připojovaných fotovoltaickýc h zdrojů nevyhoví.
Zdá se, že je politický zájem na snížení počtu připojovaných výroben - této okolnosti by se tedy dalo v závěru roku využít.

Jan Štěpán:
Harmonické vám většina výrobců doloži na počkání. Vyhovují. Pokud by přece jen nevyhovovali, nebo u objektů s citlivou elektronikou to lze to poměrně jednoduše řešit filtry.
Politický zájem na snížení počtu výroben bude jistě až později. Teď se vám to opravdu jen zdá. Oni budou totiž brzo komunální volby. Takže určit veřejného nepřítele  (norm)(pro tyto volby FVE - to lidi v okolí plánovaných elektráren zajímá) a pak vykřikovat jak proti tomu budeme bojovat  (zliskat),  je takový český politický folklór...
Počkejte spíše na vývoj po volbách...  (kiss)  (beach)

Miroslav Macek:
Citace: Jan Štěpán  03.09.2010, 08:36

Harmonické vám většina výrobců doloži na počkání. Vyhovují.
...

Mezi doloženými a naměřenými harmonickými je určitý rozdíl.
A to je právě ten důvod, proč podle mého názoru cca 99% fotovoltaickýc h výroben nevyhoví obecně závazným připojovacím podmínkám.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana