Bude to argument pro zastánce fotovoltaik výroben?

<< < (7/20) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Pane Dundo, máte vzdělání, nebo alespoň nějakou odbornou představu o distribuci el. energie? Nebo čerpáte informace z tisku? Jste na odborném fóru. Na vaše dojmy tu není nikdo zvědavý. Zkuste to někde jinde.

Miloslav Dunda:
O.K. pane Svejkovský, ale neodpovídejte za všechny. Možná někdo s tím mým (jak vy říkáte hloupým a neodborným  názorem bude souhlasit a určitě většina až jim přijde nová faktura za odběr elektřiny.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Miloslav Dunda  02.09.2010, 22:55

O.K. pane Svejkovský, ale neodpovídejte za všechny. Možná někdo s tím mým (jak vy říkáte hloupým a neodborným  názorem bude souhlasit a určitě většina až jim přijde nová faktura za odběr elektřiny.

Myslel jsem si to. Novinky.cz: Zražení až o 22%! Jestli neumíte počítat při vaší "kvalifikaci",  tak nemám důvod vám věřit.

Jan Štěpán:
Citace: Miloslav Dunda  02.09.2010, 21:46

On o tom málokdo věděl. Ke mně se to dostalo taky později, když chtěli servis investoři jedné takové elektrárničky. Tak jsem se tak trochu poptal a až tehdy jsem zjistil, co je to za podraz úplně na všecko.
Ta elektřina se vyrábí v době, kdy jí nikdo nepotřebuje, tudíž zbytečně zatěžuje distribuční soustavu. Musí se odpojovat (nikoli zastavovat - to je takový drobný technický rozdíl) konvenční elektrárny, což ve finále nezpůsobí žádný ekologický efekt. O "ekonomice" výkupních cen není třeba se šířit.
Ani tak nejde o to, že budeme platit více za elektřinu, ale o to, že celá věc je nesmysl. Nesmysl proto, aby šibalové levně přišli k penězům.
-----------------------------------------------------

Páni podnikatelé a majitelé těchto elektráren podnikají všelijak.
Je známo, že na panely v noci svítí a nebo agregáty přímo zapojují do sítě a stále se jim to mnoho násobně vyplatí.
Voltaické elektrárny jsou ekonomický zločin!!

1/ Divil by jste se jaký odběr je v době kdy podle vás nikdo elektřinu nepotřebuje...
2/ Kdyby jste něco o FVE věděl, věděl by jste ža každá FVE od usmrkaných 400kWp má možnost dálkového snížení výkonu, popř. úplného odpojení Distributorem el. energie. Pokud se chcete bavit o malých elektrárnách v zeleném bonusu, tak tam 3/4 roku nevyleze do sítě většinou téměř nic.
3/ Jestli někdo v noci svítí na panely, tak spíše jako ochranu proti zlodějům.
4/ voltaické elektrárny je slovní nesmysl, všechny elektrárny jsou přece "voltaické" pokud myslíte fotovoltaické, pak v tomto jediném máte částečně pravdu. Ovšem platí to až od "zajímavých" výkonů. Na rodiném domku s pár kWp se o ekonomickém zločinu rozhodně mluvit nedá.

Miloslav Dunda:
Taky nemám pravdu, protože to nejsou fotovoltasické elektrárny, ale fotovoltaické výrobny. Tak je správný název.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana