Co musí obsahovat existující hlavní rozvodnice, aby mi ČEZ připojil HDO?
MilanKnop:
ČEZ kromě osazení elměru a HDO neudělá nic, všechno je na vás včetně revize. Ještě upozorňuju, že v případě změny sazby se jedná o rekonstrukci, a tak nastudujte nejnovější Připojovací podmínky pro osazení měřících zařízení v odběrných místech abyste nebyl nepříjemně překvapen až vám technik ČEZ Měření odmítne osadit HDO a napíše že odběrné místo neodpovídá připojovacím podmínkám.
Nejlepší by bylo nechat si to udělat od někoho kdo to umí.
František Šohajda:
TO:MilanKnop
Chci se zeptat co je to za označení "TT 00"? /odbočím od tématu/
MilanKnop:
Autorizovaný technik pro technologická zařízení staveb
František Šohajda:
TO:MilanKnop
(poklona)
jbb:
Citace: MilanKnop 11.08.2010, 13:31
Nejlepší by bylo nechat si to udělat od někoho kdo to umí.
Ano, máte samozřejmě pravdu, nejlepší je svěřit se do rukou odborníků a to pokud možno úplně ve všem. K tomu mi ovšem chybí maličkost - tiskárna na peníze ;D Zrovna dnes jsme si v práci s kolegy říkali, že je smutné, že při své profesi o weekendu vylezu na střechu, protože je mi líto dvou tisícovek, za které by mi místní ožungři vyměnili pár tašek a přelaťovali pár prohnilých latí. Jen na svém RD jsem za těch pět let postupné rekonstrukce zatím koupil elektromateriá l cca za 50 tisíc. Kolik by si řekl elektrikář, kdyby tu ty kabely ukládal a jističe a vypínače šrouboval a nacvakával?
A to už vůbec nemluvím o skutečnosti, že odborníci, nejsou-li hlídáni, také vyvedou občas věci. Ať zůstaneme u elektriky:
- kamarád, VŠ elektro - perla č. 1. "na ten ovládák se vyser, kdo dneska potřebuje dvoutarif"... po dvou letech jsem radostně dosekával kabely... Perla č. 2. "to je dobrý, to to utáhne" - jaksi pozapomněl, že norma hovoří o 10 zásuvkách / jistič... Takže opět, sekal jsem sekal...
- známý, vyučený elektrikář - rozhodl se mi ukázat, jak správně zapojit zásuvku - modrý kabel chtěl vyštípnout, že přece "dva stačej"...
- firma na montování rolet, vyučený elektrikář - tak úspěšně zapojoval, až připojil fázi na nulák wagovkou na tvrdo a přepálil i nožovky na patě objektu...
Mám pokračovat? :D
A zpět k dotazu - musím si tedy natáhnout i CY od té 6A směrem k hodinám, když je to hned vedle?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana