Co musí obsahovat existující hlavní rozvodnice, aby mi ČEZ připojil HDO?

(1/4) > >>

jbb:
Minule jste mi tu pomohli, tak se dovoluji zeptat na další...  ::)
Mám existující hlavní rozvodnici na stěně rodinného, tato obsahuje vlevo zaplombovanou část pro hlavní jistič a hodiny a vpravo moje jističe (které mi odjišťují podružné rozvaděče rozmístěné po objektu).
Vzhledem k ceně tarifů a vzhledem k tomu, že jsem v rámci postupující rekonstrukce postupně rozmístil po domku bojlery, podlahové elektrovytápěn í a chystám se i na elektrokotel, zažádal jsem si o dvoutarif D45d. Z hlavní rozvodnice mám už do jednotlivých podružných vytažené CYKY 3x1,5 a použiji k signalizaci modrou pro PV a přeznačenou žlutou pro TUV. Zatím mi tedy všechny tři signální CYKY končí v pravé části hlavní skříně. Vedle hl. jističe 3x 25A už mám i prázdný 6A.
Co ještě musím (po elektrické stránce) udělat, aby technik od Čezu připojil HDO? Pospojovat signální vodiče přes Wago či můstky? Dotáhnout to vlevo pod hodiny? Nějak jinak to označit a popsat? Vím, že budou chtít i revizi hl. rozvaděče, tu si zajistím, ale práci si chci (vzhledem k ceně) udělat sám, tak bych to měl rád vpořádku.

#106#

Miroš Jan:
TO: jbb
V prvé řadě musíte počkat na vyjádření dodavatele el. Energie, zda vám povolí tarif D45d. Dále se musí provést úprava stávajícího elektroměrovéh o rozvaděče, pro montáž přijímače HDO. Schéma lze stáhnout ze stránek dodavatele. Pokud jste to nikdy nedělal, nedoporučuji vám tuto úpravu dělat, nehledě na to že zřejmě nejste elektrikář, neboť i mnohým kolegům dává tato úprava pořádně zabrat. :(
Nepíšete jak velký je elektroměrový rozvaděč, zda se tam vejde přijímač HDO?

jbb:
S ČeZem jsem v jednání, už jsem jim odeslal zpět návrh smlouvy...
Rozvaděč je velký dost, levá část má dvě posice na el.hodiny, osazené jsou samozřejmě jen jedny (už máme takové ty nové digitální, dvojtarifní).
Schéma mám stažené a snad ho i chápu, ten 6A jistič jsem vedle 3f25 domáčkl v době, kdy jsme měli rozplombováno kvůli vyměně kabelu nožovky<->hl. skříň. Jde mi o to, zda-li stačí prostrčit za hodiny ten (nějak označený?) signální kabel (tedy, mám si své tři signálky spojit? A raději můstky, nebo wagovkami?) či musím doplnit ještě nějakou kabeláž...

Miroš Jan:
TO: jbb
Nejdřív píšete, že schéma snad chápete, a vzápětí nevíte co s těma signálníma kabelama?  :-\
Potřebujete jeden světlomodrý vodič na boiler, a jeden světlomodrý vodič na přímotopnou sazbu. Tyto vodiče musejí být zavedeno do místa svorkovnice přijímače HDO.
 :)

jbb:
Schéma chápu, ale jde mi o to, co natahuje ČEZ a co já... Že signální kabely pod HDO, dobře - mám vodiče nějak označit? stačí PV a TUV? A musím k budoucímu HDOčku tahat kabel přes ten 6A jistič? Nebo to si ČEZ při instalaci HDO udělá sám?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana