Co mohlo zpusobit zablesk z odpojene bytove rozvodnice?
Fuk Tomáš:
Citace: Petr Doležal 07.08.2010, 19:32
Ani v jedné normě které mám a to i v normě názvosloví jsem rozvaděč nenašel.
což nic nemění na tom, že češtinářsky je to úlet, který ani veřejnost nepřijala.
Strejda Google na dotaz "rozvaděč" mi najde 95400 výskytů, a na dotaz "rozvaděč" 10500 výskytů.
(ty uvozovky jsou důležité, bez nich bere všechny výskyty rozvaděčů i rozvaděčů ve všech pádech dohromady)
Kamil Novák:
Citace: Petr Doležal 07.08.2010, 19:32
Ani v jedné normě, které mám a to i v normě názvosloví jsem rozvaděč nenašel.
Přesně tak. Upřímně jsem rozvaděč psal zhruba 15 let a dodnes se mi rozváděč zdá divný.
Word mi toto slovo kvůli krátkému "a" neustále podtrhával coby chybu, tak jsem si zvykl na "á".
Nenechám se přeci počítadlem pořád označovat za analfabeta. :)
Fuk Tomáš:
Citace: Kamil Novák 07.08.2010, 20:35
Nenechám se přeci počítadlem pořád označovat za analfabeta. :)
Na to je jednoduchý lék. Slovo, které ten kybernetický analfabet nezná (a nezná jich hodně), si do slovníku přidat. Mimochodem, ten můj zná obě varianty (a určitě jsem mu tam nic nepřidával, protože strojovou kontrolu pravopisu zásadně nepoužívám).
Kamil Novák:
Citace: Fuk Tomáš 07.08.2010, 20:52
Na to je jednoduchý lék. Slovo, které ten kybernetický analfabet nezná (a nezná jich hodně), si do slovníku přidat.
Samozřejmě, to je jasné. Ale nedělá mi zvláštní problém na klávesnici stisknout v tomto slově 8 (osmičku).
To je stejné jako jsem si před časem vyslechl od jednoho primáře přednášku, proč je správné ve slově pulsní (oximetr) psát "s" a proč je špatné psát pulzní.
Přitom je možné a správné obojí. Kvůli takovým ptákovinám rozhodně nehodlám ztrácet (strácet?) čas. (beach)
Jirka Š. Svejkovský:
Na automatický opravník Wordu si dávejte veliký pozor! Zkuste si například (ověřeno W2003) napsat Škoda Praha Invest.
Okamžitě jej vypínám a radši si to po sobě kontroluju sám.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana