Co mohlo zpusobit zablesk z odpojene bytove rozvodnice?
Kamil Novák:
Citace: Pavel Stránský 111 07.08.2010, 17:32
To vám sdělit nemohu ,neznám normu tak perfektně jako vy, musel bych to hledat. Ale asi mám štěstí na výrobce u rozvaděčů, které jsem kupoval od různých firem to vždy bylo!
V normě (ČSN EN 60439-1) nic takového není. (norm)
Narozdíl od požadavků na průvodní dokumentaci. Nevím jak ostatní, ale nepamatuji se, že bych někdy nějakou viděl. :-\
Osvědčení o jakosti .... je přežitek z dob před účinností zákona č.22/1997.
Doklad o kusové zkoušce je potřebný pro výrobce jakožto jeden z podkladů pro vystavení Prohlášení o shodě. Pro zákazníka (uživatele) nemá význam.
Máte pravdu v tom, že mnoho výrobců rozvaděčů snad ze setrvačnosti (nebo z neznalosti?) opatřují své výrobky zbytečnými listinami, ale když je požádáte o Prohlášení, tak nic takového nemají, ačkoli všude vesele vylepují značku CE. (plc)
IM:
Citace: Kamil Novák 07.08.2010, 17:51
Doklad o kusové zkoušce je potřebný pro výrobce jakožto jeden z podkladů pro vystavení Prohlášení o shodě. Pro zákazníka (uživatele) nemá význam.
ČSN EN 60439-1 ed.2:
Účelem kusových zkoušek je odhalení vad materiálu a provedení. Provádějí se na každém novém rozvaděči po jeho sestavení...
(všiměte si že norma uvádí - rozváděč)
Petr Doležal:
Jistěěě, rozváděč je správný výraz (jednicka)
Fuk Tomáš:
Citace: Petr Doležal 07.08.2010, 19:11
Jistěěě, rozváděč je správný výraz (jednicka)
Prudký nesouhlas! Správně česky je rozvaděč.
Zavaděč zavádí, přivaděč přivádí, uvaděč(ka) uvádí, převaděč převádi. Nevidím důvod, proč ausgerechnet rozvádět by měl rozvaděč.
Petr Doležal:
Ani v jedné normě, které mám a to i v normě názvosloví jsem rozvaděč nenašel.
Mně to je fuk, ale chtěl jsem podpořit kolegu Illka. A má ode mne bod, protože má pravdu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana