Jak je to s rámečky u zásuvek dle ČSN 33 2130ed.2 čl.7.7.8?

<< < (3/4) > >>

Nemec.Mart:
Přesně tak, ta formulace vícenásobného rámečku je nedokonalá.
Mělo by se přesně popsat co tím normotvůrce myslí.

Takthle to chápu já:

Pokud dám 4 dvouzásuvky vedle sebe měli by se každá počítat jako jeden vývod, protože nejsou v jednom rámečku, jsou jen ve společné neodělené krabici.

Pokud použiju rámeček kupříkladu od ABB (bohužel jsou jen singl),  mohu tyto zásuvky považovat za jeden vývod.

Problém, ale nastane například u stolu s PC, kde může být:

1 lampička
2 modem
3 router
4 monitor
5 PC
6 repro

Tady mi 4 zásuvky ve "vícenásobného rámečku" nestačí, nehledě na to, že (repro,modem,router) jsou napájeny pomocí trafa.

Mohlo by tu být rozporuplné řešení.

1) Použiju 4 dvouzásuvky bez společného rámečku v jedné krabici jako hnízdo a budu je považovat za jeden vývod což je v rozporu s čl.7.7.8 o tom našem rámečku.

2) Pokud použiju dvě takové hnízda s dvouzásuvkami v jedné místnosti kvůli TV a domácímu kinu dostanu se do rozporu s čl. 5.3.6 kvůli 10 vývodům na jeden obvod.

3) Ale přesto se díky tomuto řešení nemusím dostat přez 3680VA také dle čl.  5.3.6 a v tomto případě by to nebylo v rozporu s normou, pominem-li první dva případy.

Vít Rotrekl:
to Martin Němec:
 Nechápu větu: "Pokud dám 4 dvouzásuvky vedle sebe měli by se každá počítat jako jeden vývod, protože nejsou v jednom rámečku, jsou jen ve společné neodělené krabici."
 Jak to provedete že dáte 4 dvojzásuvky do jedné neoddělené krabice.

Jiří Schwarz:
Citace: Nemec Martin  29.07.2010, 15:06

1 lampička
2 modem
3 router
4 monitor
5 PC
6 repro

Tady mi 4 zásuvky ve "vícenásobného rámečku" nestačí, nehledě na to, že (repro,modem,router) jsou napájeny pomocí trafa.

Někdy se zkuste zamyslet kolik vám tyto spotřebiče odebírají v době, kdy je nepoužíváte.
Já pro počítačové sestavy beru jako lepší řešení jeden kabel, na konci "pes s vypínačem" a když skončím na PC, udělám CVAK, jednak nemusím platit energii, kterou nespotřebuji a je to i "částečná" ochrana před poškozením nějakou špičkou v síti.

Jaroslav Ratiborský:
Vzhledem k souběžnému platnosti se starou normou do 01.09.2011 možná do té doby zpracovatel normy ing.Karel Dvořáček zjistí chybu nebo spíše nedokonalost textu článku 7.7.8. a zajistí vydání opravy normy nebo to bude za penízky vydaná oprava normy,kdo ví ?

Monopol je monopol.

Špatným překladem evropské normy nedokonalý text čl.7.7.8. není způsoben,neboť uvedená normy není žádným ekvivalentem evropské normy.

František Šohajda:
Něco nového je v TNI 33 2130 čl.3.8.8

cituji:......... Vícenásobnou zásuvkou není kombinace dvou samostatných zásuvek osazených v samostatných
krabicích,které mají společný krycí rámeček.

PS:takže je to trochu jasnější..... (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana