Jak ohřívat přívod vody aby nezamrzla?

(1/3) > >>

Miroslav Minařík:
Mě to celkem zajímá v souvislosti s přívodem vody, který budu muset v mrazech "ohřívat",  protože prochází asi dvěma metry, kde by mohl zamrznout.

Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Minařík  25.07.2010, 19:28

Mě to celkem zajímá v souvislosti s přívodem vody, který budu muset v mrazech "ohřívat",  protože prochází asi dvěma metry, kde by mohl zamrznout.

Nebylo by jednodušší a levnější ho pořádně tepelně izolovat?

Miroslav Minařík:
Citace: Fuk Tomáš  25.07.2010, 19:32

Nebylo by jednodušší a levnější ho pořádně tepelně izolovat?

Prochází to dva metry zdí, která je z jedné strany venkovní a z druhé strany nevytápěná místnost. V případě, že bude venku např. -20°C neriskoval bych.
Ty dva metry snad "ohřát" nebude tak katastrofální.

Petr Doležal:
Zkusil bych po konzultaci s výrobcem

Jan Franěk:
Samoregulační topný kabel je  k těmto aplikacím přímo určený.

Před cca 3lety nějaká firma "chránila" plastovou trubku na vodu pro bunkoviště na stavbě topným kabelem, ale ne samoregulačním . Místo roztrhání trubky mrazem, došlo k jejímu propálení topným kabelem.  ;D

Osobně bych ten samoregulační kabel doplnil ještě termostatem aby zapínal ochranu jen v případě potřeby.

S kabely v okapech a svodových potrubých jsem na to podobně jako většina ostatních. Zájem je, ale pouze do návrhu a nacenění. Za poslední 4roky jen pár uskutečněných instalací. Většinou investor raději zaplatí jiné firmě za novou fasádu pěknej ranec, místo toho, aby dal mnohem méně na prevenci a její ochranu. Co k tomu dodat.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana