Je nutné propojit svorkovnici PE(N) s tyčovým zemničem hromosvodu?

<< < (2/13) > >>

Jaroslav Mrázek:
Citace: oliver  14.07.2010, 00:25

Ale ved predpísaný prierez PEN vodiča je minimálne 10mm2 Cu a 16mm2 Al ale ako hlavný prívod do RE nie? Od RE môže ťahat aj CYKY-J 4x4

Pane oliver, to jste se dočetl kde? Minimální průřez vodiče PEN platí pro neměřenou i měřenou část (ČSN 33 2000-5-54 ed.2 čl. 543.4.1). Pouze pro odbočku k elektroměru a od elektroměru lze použít průřez vodiče PEN 6mm2 (ČSN 33 2000-5-54 ed.2 čl. NA.19.2),  ale čtyřku určitě ne. Doplňte si vědomosti, než začnete někomu radit.

Marco Bartoli:
Tak ty pojistky v SP100 dát jen ty 40A i když program OEZ SICHR dovoluje i 50A a je to i v podstatě běžná praxe společnosti e.on kdy odvody k ER jistí 50A a táhnou NYY nebo CYKY 4x10.

S těmi návlečkami je to myšleno tak, že je v podstatě modrý a zeleno/žlutý veden paralelně a skutečnost, že zeleno/žlutý plní i funkci pracovního je znázorněna modrou návlečkou a modrý, že plní i funkci ochranného zelenožlutou návlečkou. Pokud je to opravdu nevhodné, použiji jen zeleno/žlutý vodič bez návleček. (návlečkou je myšleno označení cca 2cm na koncích vodičů). Nemů mohu přiložit k kabelu mezi ER a PR třeba CY10.

EPS musí být řešená jako samostatná krabička pod PR? nebo může být součástí PR jako třeba samostatný zeleno/žlutý můstek?

Ty hromosvody a propojení EPS s zemničem hromosvodu projednám raději s revizním technikem.

Jinak  (poklona)  za odpovědi.

Radim Strycharski:
Pojistky 50 A v SP100 můžete ponechat, jištění vyhovuje. Jistíte pouze zkrat, přetížení jistíte jističem 25 A v ER.

Radim Strycharski:
I když... Udělal jsem si test od jedné nejmenované renomované firmy a nestačil jsem se divit. Řekl bych, že všechny tři odpovědi jsou správně.  (zle)

IM:
Citace: Radim Strycharski  15.07.2010, 14:22

I když... Udělal jsem si test od jedné nejmenované renomované firmy a nestačil jsem se divit. Řekl bych, že všechny tři odpovědi jsou správně.  (zle)

Testová otázka je nesmyslná.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana