Je možné stykač od HDO a následný bojler jistit jedním jističem?
Radim Strycharski:
Citace: Vít Rotrekl 10.07.2010, 21:01
Já to pochopil tak, že tazatel chce napojit ovládání stykače HDO za jistič pro bojler, což bude pravděpodobně B16A/1
Ano, já to pochopil stejně. Samostatné jištění cívky je vhodné, stejně tak možnost jejího vypnutí nezávisle na jiných obvodech. Striktní nařízení v ČSN nebo v návodech výrobců ale asi nenajdeme. Připojovací podmínky s tím nemají nic společného, ty se zabývají jističem umístěným v elektroměrové rozvodnici.
Na toto téma tady diskuse již byly, např.
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,16019.0.html
Jirka Š. Svejkovský:
OK. Přečetl jsem si to ještě jednou, takže to není jistič od HDO, ale od ovládačky v rozvodnici.
Jistit ovládačku 16A je problém, v podstatě jištěná není. To je jediná vada tohoto řešení.
Jarmil Pinc:
Omlouvám se za nepřesné vyjádření. Jedná se mi o ovládací obvod cívky. Jak správně napsal Vaclav 3: "...nemá dostatek místa v rozvaděči a chce to zachránit prapodivným zapojením".
Pavel Horský:
Citace: Miloslav Dunda 10.07.2010, 22:59
Domnívám se, že s těmito otázkami už začíná být nesmysl se tohoto portálu zůúčastňovat. Připadá mi to, že to pokleslo z elektrika.cz na udělej si sám. cz.
Asi tu nejste od začátku, jinak byste věděl, že takové dotazy jsou tu naprosto normální a to i přes to, že se zde s radami laikům neustále bojuje.
Když tazatel nezíská radu zde, získá ji jinde, třeba v hospodě od mistra elektrikáře, který se živil celý život jako údržbář v JZD.
Pro kutily je zde odkaz www.kutil.elek trika.cz
Václav 3:
to Jarmil Pinc:
V těchto případech lze využít jistič pro zvonkové trafo, pokud je použito a pokud není na závadu, že zvonek není možno vypnout, když nechcete být rušeni.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana