Není hromosvod na obrázku trošku přehnaný?
Fuk Tomáš:
Citace: Jan Kopecký 08.07.2010, 06:54
A co teprve analýza rizik? Chce to používat jen trochu zdravého rozumu. 8)
Jaká myslíte, že je pravděpodobnos t, že v době letní bouřky se tam bude pod stříškou schovávat půlka osazenstva autobusu? To není kadibudka na zahradě.
Já bych nechtěl být ten, kdo na svou zodpovědnost prohlásí, že se tam bude vyskytovat jen sporadicky několik jedinců.
Rozmahel Vladimír:
U oplechování těch oken si myslím, že jsou v ochranném úhlu hřebenového jímače a spojovat by se nemusely. Slouží asi jen jako světlíky. / nebo větráky 8) / Vést svod okolo okna jen kvůli tomu, že ho pustím po okapu je nepříliš šťastné.
Vždy je to volba mezi dvěma zly. Přepětí odvedu nebo přivedu.
1. Spojím a vždy je tam zavlečeno
- malý úder - nevadí
- velký úder možný problém směrem do objektu
2. Nespojím - pouze v případě mimořádného úderu může dojít k indukci na oplechování, potom už ale může být problém v kovových hmotách konstrukce obecně. Nabízela by se kompromisní varianta spojení přes jednoduché jiskřiště, něco na styl mezery 30cm dle staré normy. Pouze silný impuls se sám dočasně spojí se svodem.
Větší problém bych viděl v těch 3 ocelových stojinách nesoucích tu střechu. Není jasné zda a jak vůbec jsou uzemněny a chodit okolo nich za bouře...
Je možné, ža napřed bylo WC a potom vysilač...
Fuk Tomáš:
Citace: Rozmahel Vladimír 08.07.2010, 14:22
Větší problém bych viděl v těch 3 ocelových stojinách nesoucích tu střechu. Není jasné zda a jak vůbec jsou uzemněny a chodit okolo nich za bouře...
Možná se mýlím, ale odhadem mi přijde, že jsou v bezpečné vzdálenosti a bez souběhu s jímací soustavou.
Rozmahel Vladimír:
Těžko říci, ta patka nahoře která nese pozednici, není moc daleko od okapu kterým vede bleskový proud. A stojina asi bude přirozený zemnič více než izolované oplechování.
Jirka Š.:
Dovolil bych si tvrdit, že ten vysílač bude mít status stavby dočasné. A těžko se na něj můžete ve svém projektu odvolávat, to byste vlastně jeho provozovatele do budoucna zavazoval k ochraně vašeho objektu.
Ta střešní okna mi nepřipadají jenom jako větračky, to je skoro jako by tam někdo měl přebývat.
Poznámka pana Fuka o polovině autobusu na WC v době bouřky je více nežli na místě.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana