Není hromosvod na obrázku trošku přehnaný?
Vít Rotrekl:
Mám tu dotaz na odborníky hromosvodáře (bleskosvodáře ;) ). Jestli tento hromosvod už není "přepísknutý")? Včera jsem to potkal na dálnici v Německu. Budova jsou jen záchodky na dálnici. Na fotce to není moc dobře vidět, ale svody jsou na této straně budovy 2. Na druhé taktéž. Jasně neznám projekt ani žádnou dokumentaci, ale zdá se mě třeba zbytečné to pospojení oken.
Asi se na to koukají v německu tošku jinak než u nás. Nebo je to třeba nějaký vzorový domek na demstraci jak se to má dělat.
Zajímá mě názor odborníků přes ČSN 62305. Hlavně Honzy Hájka
#112#
Fuk Tomáš:
Citace: Vít Rotrekl 07.07.2010, 21:17
Asi se na to koukají v Německu tošku jinak než u nás.
V tom bude zakopán pes. Asi jejich ředitelství silnic a dálnic nepovažuje motoristy za obtížný hmyz, ale za klienty, kteří si zaslouží bezpečí při vykonávání potřeby, i kdyby jich přijel třeba plný autobus.
Tomáš Cendelín:
Citace: Fuk Tomáš 07.07.2010, 22:08
V tom bude zakopán pes. Asi jejich ředitelství silnic a dálnic nepovažuje motoristy za obtížný hmyz, ale za klienty, kteří si zaslouží bezpečí při vykonávání potřeby, i kdyby jich přijel třeba plný autobus.
Souhlas. Soused má novej hromosvod a první co mě trklo do oka byly nepospojené plechové rámy střešních oken.A to jde kolem toho okna hned jímací vedení.
Jirka Š. Svejkovský:
Spíš bych to viděl na vstřícné jednání vůči pojišťovně, která si výhodnost pojistky vymínila kvalitou všech možných opatření před škodou. Na západ od nás to docela dobře funguje.
Jan Hájek:
No přijde mi to spíše jako práce bez přesného projektu. Odhadem bych to navrhl tak s o 20% menší potřebou materiálu.
Jinak ty záchodky na dálnicích se podobným způsobem realizují dlouho, viz. KníŠka 2.0 kapitola 11.
www.kniska.eu/kniska
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana