Znáte normu, která popisuje jímač v ochranném úhlu antény?
Fuk Tomáš:
Citace: Heron 05.07.2010, 16:15
On to udělal tak, jak si klient přál a za cenu, kterou je klient ochoten zaplatit (což občas je tak akorát na materiál). Klienta nijak neokradl.
Jinými slovy, klient to tak chce a vždy najde se někdo, kdo mu to udělá.
Takže když bude chtít klient instalaci se zásuvkami a vypínači bez krytů, na které už mu nějak nevycházejí peníze, taky mu to tak uděláte?
Zdenek Hejčl:
A pokud si klient přeje namontovat funkční zásuvku nad vanu, tak mu taky vyhovíte? (zle)
Ano, měly by být určité nepřekročiteln é standardy, jak se zde již několikrát psalo a tato výmluva na klienta, když odpovídá montážník a revizák je poněkud slabá. (norm) (wall)
Pokud bude chytrý majitel, tak v případě maléru se může pěkně zahojit na zhotoviteli díla i na revizákovi pokud byla revize.
František Šohajda:
Citace
Prosím, neházejte to na wifi-firmy.
Takové "paseky" na střechách dělají především malé firmičky...pok ud vím ze praxe tak velké firmy /různé páteřní rozvody na střechách jsou alespoň spojeny s hromosvodovou sítí která je stávající...
I když nějaké ochranné úhly podle 341390 se neřeší....
Miroslav Minařík:
Citace: Heron 05.07.2010, 16:15
Jinými slovy, klient to tak chce a vždy najde se někdo, kdo mu to udělá. Jak z toho ven? Kontroly a pokuty?
Samozřejmě se mi to jednoduše píše. Ale to, že zákazník je "pán" bývá často zneužíváno. Jak uvádí kolegové. Pokud bude klient "vyčů....", pak vás nechá udělat "levnou zrůdnost", až odejde celý dům elektroniky do pekel, pak si vás vychutná jako dodavatele.
A na doplnění ...
U soudu se ohánět objednávkou, kde budete mít od klienta podepsáno, že to na hromosvodu chce a basta neobstojí. Jste v roli certifikovanéh o dodavatele, který podle soudu musí mí "rozum". Na rozdíl od "chudáka nebohého" spotřebitele.
Ukázka problému AP na jímači po kliknutí na obrázek!
Heron:
Citace: Fuk Tomáš 05.07.2010, 16:26
Takže když bude chtít klient instalaci se zásuvkami a vypínači bez krytů, na které už mu nějak nevycházejí peníze, taky mu to tak uděláte?
Samozřejmě, že ne.
Citace: Zdenek Hejčl 05.07.2010, 16:30
A pokud si klient přeje namontovat funkční zásuvku nad vanu, tak mu taky vyhovíte? (zle)
Samozřejmě, že ne.
Citace: Zdenek Hejčl 05.07.2010, 16:30
Ano měli by být určité nepřekročiteln é standarty, jak se zde již několikrát psalo a tato výmluva na klienta, když odpovídá montážník a revizák je poněkud slabá. (norm) (wall)
Souhlasím a já jsem takové zakázky vždy odmítal a snažil se přesvědčit zákazníka z hlediska bezpečnosti. A pak jsem tam viděl konkurenci. Výsledek? Stejně to na tom jímači je. :( Co dělat pak? Pánové, já tady neobhajuji prasácky udělanou instalaci, spíše bych rád diskutovat na téma jak z tohoto kruhu ven. Vím, že na to neexistuje jednoduchá odpověď a vím, že se to tu za ta léta (co diskuse čtu) řešilo mnohokrát u témat elektroinstala cí prováděnými laiky.
Pouze jsem si dovolil nastínil problém z druhé strany. Tedy té, která chce odvést vynikající práci dle norem a která na trhu nemá šanci uspět, protože zákazník je ochoten zaplatit 20x nižší cenu (a podle toho to taky vypadá) a je zde 10 jiných (a zdá se nepostižitelný ch), kteří mu tu instalaci provedou.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana