Znáte normu, která popisuje jímač v ochranném úhlu antény?

<< < (6/7) > >>

Miroslav Minařík:
Proto jsem také zmínil skutečnost, že v případě podobných instalaci je klient okraden. I zdarma je taková práce neskutečně drahá.

A zde pomůže jen a jen osvěta.

Necháte si strčit za vaše peníze hlavu do oprátky?

Lukáš Rotrekl:
Citace: Miroslav Minařík  05.07.2010, 18:05

Necháte si strčit za vaše peníze hlavu do oprátky?

Ne ale z něčeho musíme nakrmit děti.....  Je to problém všeobecně. Tam kde je osobní jednání s klientem, je šance to vysvětlit...,  tam kde není, nemá člověk co se snaží dělat pořádně šanci (alespoň ne u první zakázky)....

Jan Franěk:
My to neuděláme pořádně, protože by to udělal někdo jinej a mi bychom nenakrmili děti. Sice víme jak na to, ale uděláme to jinak.

Citace: Heron  05.07.2010, 17:46

...... sím a já jsem takové zakázky vždy odmítal a snažil se přesvědčit zákazníka z hlediska bezpečnosti. A pak jsem tam viděl konkurenci. Výsledek? Stejně to na tom jímači je. :( Co dělat pak? Pánové, já tady neobhajuji prasácky udělanou instalaci, spíše bych rád diskutovat na téma jak z tohoto kruhu ven. Vím, že na to neexistuje jednoduchá odpověď a vím, že se to tu za ta léta (co diskuse čtu) řešilo mnohokrát u témat elektroinstala cí prováděnými laiky.

Pouze jsem si dovolil nastínil problém z druhé strany. Tedy té, která chce odvést vynikající práci dle norem a která na trhu nemá šanci uspět, protože zákazník je ochoten zaplatit 20x nižší cenu (a podle toho to taky vypadá) a je zde 10 jiných (a zdá se nepostižitelný ch),  kteří mu tu instalaci provedou.

A kdo tedy konečně začne pracovat podle norem? V očích zákazníků je normou to, jak to vidí montovat u firmy. Pokud to přidrátujete k jímači, tak to bere jako správné. Odborník přece ví jak na to. Někdo s tím přece musí začít.

Lukáš Rotrekl:
Jo je to přitažené za vlasy. Nehodlám to takto dělat, ale bohužel, už sem tímto způsobem přišel o dost zakázek, když sem například chtěl dát celou trasu vedení do chrániček podle PD, ale byl jsem na 500 000,- o 5000 dražší než konkurence... No pak vzhledem k tomu, že byla zakázka za rohem jsem si spočítal, že to co tam provádí bych dokázal udělat za  400 000,- a není to jediný případ. Bohužel...
Toto nemělo vyznít jako že přece nebudu dělat poctivě, když se to dá o....at, ale spíš co s tím když to ostatní o...ou, a tím pádem my jsme bez práce.... Investor svoje razítko dostane a nezajímá jej jestli je to dobře nebo ne... A do doby než se něco stane, tak je to každýmu naprosto ukradený.. a v kolika případech se něco stane...

Miroslav Minařík:
Jediná možnost. FOTIT. Hlásit.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana