Znáte normu, která popisuje jímač v ochranném úhlu antény?
Vladimír Brok:
Citace: Miroslav Minařík 03.07.2010, 15:25
Vláďo to jsi mohl vidět i zde.
Ukázka po kliknutí na obrázek!
Reportáž se připravuje. Uvidíte na Elektrika.TV!
Mirku, omlouvám se. Neměl jsem v úmyslu jakkoliv "informačně předbíhat". Měl jsem jenom docela prostou radost z toho, že se ochrana objektů před bleskem dle nových technických poznatků začíná tu i tam objevovat i v praxi.
Miroslav Minařík:
Citace: Vladimír Brok 05.07.2010, 11:09
Mirku, omlouvám se. Neměl jsem v úmyslu jakkoliv "informačně předbíhat". Měl jsem jenom docela prostou radost z toho, že se ochrana objektů před bleskem dle nových technických poznatků začíná tu i tam objevovat i v praxi.
Vláďo nepředběhl jsi to. :-) Jen sis toho nevšiml.
To je již třetí centrum v Čechách. Na Moravě zřejmě hromosvody být nemusí. Je to zajímavé, protože třeba v Brně je hustota elektrikářů větší než v Chomutově, Hradci nebo Plzni.
A nic.
Heron:
Citace: Jan Franěk 02.07.2010, 21:33
Ano, klasika na českých střechách. Něco to i vypovídá o kompetentnosti firem, co toto tvoří. Co se asi musí stát, aby se to změnilo. Další důvod pro větší represe, kontroly revizních zpráv a postihování firem, co vytvoří takovou nebezpečnou věc, jako je svod "hromosvodu" přímo do našich domovů.
Prosím, neházejte to na wifi-firmy. Ty obvykle dobře vědí, jak by to mělo být. Problém je v zákazníkovi. On chce internet nejlépe zadarmo. Firma to umí udělat dobře a podle norem, ale zkuste vyúčtovat zákazníkovi 15tis za realizaci připojení. Půjde někam, kde mu to udělají za (pro něj i tak) drahou 500kč a klidně to namontují na jímač.
Už jen samotná bleskojistka na 5GHz koaxiál stojí více, než leckteré AP. A to tam ještě musíte dát přepěťovku na silovou elektřinu, přepěťovku na UTP a občas i vytvořit oddálený hromosvod. Zkuste tohle říct zákazníkovi, který je dnes přesvědčen, že vše musí být zadarmo a ještě se slevou :(
Jinak souhlasím s represemi v kontrolami v této oblasti.
Miroslav Minařík:
Citace: Heron 05.07.2010, 13:32
Prosím, neházejte to na wifi-firmy. Ty obvykle dobře vědí, jak by to mělo být. Problém je v zákazníkovi. On chce internet nejlépe zadarmo. Firma to umí udělat dobře a podle norem, ale zkuste vyúčtovat zákazníkovi 15tis za realizaci připojení. Půjde někam, kde mu to udělají za (pro něj i tak) drahou 500kč a klidně to namontují na jímač.
Už jen samotná bleskojistka na 5GHz koaxiál stojí více, než leckteré AP. A to tam ještě musíte dát přepěťovku na silovou elektřinu, přepěťovku na UTP a občas i vytvořit oddálený hromosvod. Zkuste tohle říct zákazníkovi, který je dnes přesvědčen, že vše musí být zadarmo a ještě se slevou :(
Jinak souhlasím s represemi v kontrolami v této oblasti.
Jistěže máte pravdu s klienty a cenami, to bezesporu. Ale uznejte pokud jim upevníte AP na jímač, pak to ostatní vydávají za standard a jsou přesvědčení, že když jim to montovala firma, pak je to OK.
Já bych byl pro to, aby se veřejně vyhlásil dodavatel, který připevní AP k jímači za zloděje. Okradl klienta a měl by vrátit peníze. A jeho jméno veřejně vystavit.
Heron:
Citace: Miroslav Minařík 05.07.2010, 15:22
Ale uznejte pokud jim upevníte AP na jímač, pak to ostatní vydávají za standard a jsou přesvědčení, že když jim to montovala firma, pak je to OK.
Ano, je to špatně a rozhodně jsem takové jednání (nikoliv mé) neobhajoval. (Snad to tak nevyznělo).
Citace: Miroslav Minařík 05.07.2010, 15:22
Já bych byl pro to, aby se veřejně vyhlásil dodavatel, který připevní AP k jímači za zloděje. Okradl klienta a měl by vrátit peníze. A jeho jméno veřejně vystavit.
Zde se neshodneme. On to udělal tak, jak si klient přál a za cenu, kterou je klient ochoten zaplatit (což občas je tak akorát na materiál). Klienta nijak neokradl.
Jinými slovy, klient to tak chce a vždy najde se někdo, kdo mu to udělá. Jak z toho ven? Kontroly a pokuty?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana