Znáte normu, která popisuje jímač v ochranném úhlu antény?
Vladimír Brok:
Vážení kolegové, protože mám pocit, že jsem již dlouho nepřispěl do diskuze tak si dovolím se s vámi podělit o radostnou událost. Jsa zatížen profesionální deformací, kudy chodím tudy čumím po střechách. A ejhle, v letošním roce se mi podařilo potkat již tři instalace oddálených hromosvodů na obytných objektech a dokonce všechny byly udělány dle EN ČSN 62305. Zdá se, že i nad Čechami se začiná blýskat na lepší časy. Přeji vám všem pěkné léto a pohodovou dovolenou.
Brok, Ž. Brod.
Vladimír Brok:
Právě jsem si na netu přečetl info z plzeňského Deníku.cz.
Píší tam, že od letošního školního roku budou v elektotechnick ém učilišti své žáky vyučovat přepěťové ochrany a jak je správně instalovat!
No řekněte sami, není dnes nějaký zvláštní DEN?
Možná, že to bude tím hicem.
Viz příloha v pdf.
Miroslav Minařík:
Citace: Vladimír Brok 03.07.2010, 13:59
Právě jsem si na netu přečetl info z plzeňského Deníku.cz.
Vláďo to jsi mohl vidět i zde.
Ukázka po kliknutí na obrázek!
Reportáž se připravuje. Uvidíte na Elektrika.TV!
František Šohajda:
Takové výukové centrum ! (jednicka)
Jak si pamatuji já ,tak o hromosvodech v praxi ani ve škole nebyla ani zmínka!Natož tak vidět názornou ukázku !
Citace
Já jsem osobně rád, protože opravuji televize a elektroniku a kšeft je furt. Hlavně v létě když jsou bouřky.
Špatně udělaný hromosvod na střeše s lesem antén,má i své plusové stránky-jak vidím... ;D ;D
Rudolf Šála:
Jestli něco takového existuje tak by mě zajímalo jak mohl u nás na střeše nikdo nainstalovat anténu na několik zahraničních tv stanic už za minulého režimu na cca 5ti metrovém stožáru když jímače mají cca metr? ;D
Nejspíš dědová práce ale vzhledem k tomu že jsme to nedávno demontovaly a že mu už bylo 70 let tak mu nemá cenu něco vyčítat.
Bohužel, na ''domu'' mě čeká ještě hodně věcí po dědovy opravit... např. prodlužovák k cirkulárce který má z obou stan vidlici .. >:( Byl to bohužel jeden z těch kutilu co se nebál pracovat na EZ.... :(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana