Jaké jsou v současnosti na českém trhu nejlepší LED žárovky?

<< < (5/12) > >>

Petr Doležal:
Citace: Mirek Jákl  26.06.2010, 14:58

Jo, to ano, ale tenkrát to taky vyráběly ty původní fabriky,kde to vyvinuli a ohlídali si kvalitu. . .

Pravda, pravdoucí.
Já koupil v polovině 90.let dotovaný kompakt za 500 Kč v prodejně E.ON na Cejlu v Brně a svítilo to 34 tisíc hodin. Pro objektivnost budiž řečeno, že spínání denně jen 2x

Lukáš Rotrekl:
Citace: Radek Červený  26.06.2010, 15:00

To podle mě neví ani výrobce. Jinak k té Vaší tabulce. Edisonka 75W má příkon 75W, kompakt 16W bude mít odhadem příkon cca 26W včetně mizerného předřadníku v patici a dvě LEDky po 8W nebudou mít taktéž příkon 16W, bude záležet na použitém zdroji.

Dyť říkám, že tabulka není dokonalá :). Podle proudu by vycházelo u kompaktní zářivky cca 27W. U LED bohužel proudový údaj uveden není, ale docela by mě zajímal.
Ještě by mě zajímalo, jaký bude u klasického kompaktu účiník a tedy reální spotřeba činných kWh pro mě jako koncového uživatele, kde mě jalovina netrápí.

Je pro pořádek: Porovnáváme funkčně shodné výrobky tj. pro osazení do E27 bez jakéhokoliv externího předřadníku a podobně...

Lukáš Rotrekl:
Citace: Petr Doležal  26.06.2010, 15:06

Pravda, pravdoucí.
Já koupil v polovině 90.let dotovaný kompakt za 500 Kč v prodejně E.ON na Cejlu v Brně a svítilo to 34 tisíc hodin. Pro objektivnost budiž řečeno, že spínání denně jen 2x

Z VO, jsme zdemontovali vyhořelý kompakt Philips Master 27W po cca 8letech provozu, tj. cca 28000hodin. Umístěný venku vedro-zima...

Martin H.:
Citace: Lukáš Rotrekl  26.06.2010, 15:22

Z VO, jsme zdemontovali vyhořelý kompakt Philips Master 27W po cca 8letech provozu, tj. cca 28000hodin. Umístěný venku vedro-zima...

V Nemecku spravili dlhodobý test 28-ich žiariviek. Výsledky žalostné. Pokles na 80% svietivosti pri každej druhej do 3000 hodín. Úplny výpadok pri väčšine do 6000 hodín.

Philips mal v teste dve dobre hodnotené žiarivky.

Rudolf Šála:
Samozřejmně že se nedají LEDky považovat za plnohodnotnou náhradu žárovek E 27. Mají sice své klady ale i zápory. Třeba mrzký světelný tok, úhel svitu, cenu. Proto by každý měl být pečlivý ve výběru a koukat se na parametry. Za kvalitu bych si radši připlatil než abych koupil šunt z Lidlu a koukal jen na watty.

Jinak jsou jedinou alternativou bodovek s paticí GU10, MR 16, atd. Když nebudu jako bodovky považovat Downlighty. Nebo zmíněné LED pásky jsou taky celkem dobré.

Doma mám pár LEDek. V dekoračním světle mám 3x 2,5W LED (MR 16, myslim že mají 150lm, úhel 120 stupňu) jako náhradu 3x 30W halogen (MR 16, ? lm, 30 stupňu),  řekl bych že tady to byla dobrá volba především kvuli tomu úhlu a faktu že to světlo má schválně vytvářet nerušivé světlo. Do koupelny jsem si pořídil na test 13W LED (E27),  řekl bych že to celkem postačuje, jediná chyba byla že jsem si nevšiml že je to studeně bílá. Nedávno mi odešel předřadník v zářivce nad linkou, tak jsem si pořídil led pásek který jsem přilepil na víčko od lišty a následně přišrouboval, pro případ že bych se dožil nové kuchyně   ;D . Pak už stačilo přidělat vypínač a celý to zapojit i se zdrojem. Mám to sice chvíli ale vřele doporučuji, nezabíráto tolik místa, je to i decentnější a řekl bych že cca 7,5W/1,25m neni zas tak špatné :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana