Jak vést kabel k čerpadlu?
Roman P.:
Citace: Petr Doležal 10.06.2010, 16:04
...., co čeká ty, co nemají TN-S apod.
Co jste tím pane Doležal myslel. To snad není problém pokud mají vše v TN-C přivést kabel z rozvodnice TN-S ne?
Miroslav Minařík:
Citace: Jaroslav Hasala 10.06.2010, 17:20
...
Koukám, že jsi advokát chudáků na radnici!
Vím o dvou vesnicích. V jedné to podobně jako v tomto případě nechali na lidech ať si to "nějak" zajistí. V druhé domluvili tři elektrikáře, kteří ty přívody zajišťovali.
Myslím, že jsem nikde nepsal o nějakém unifikovaném řešení. To je snad jasné, že má každý jiné prostředí. Spotřebitelé často neví na koho se obrátit a pak to berou do svých rukou. V tom druhém případě radnice zajistila elektrikáře. Spotřebitelé si to tam mohli zajistit sami, ale 99% si to nechala udělat. V tomto případě určitě tazatel nemá jinou možnost, než si to sbastlit.
Jaroslav Hasala:
Citace: Miroslav Minařík 10.06.2010, 17:53
Koukám, že jsi advokát chudáků na radnici!
No to jistě ne, nemyslím si ani, že by to z mého textu vyplývalo ...
Citace: Miroslav Minařík 10.06.2010, 17:53
V tomto případě určitě tazatel nemá jinou možnost, než si to sbastlit.
Ale tak vždycky je přece možnost obrátit se odborníka ...
Miroslav Minařík:
Citace: Jaroslav Hasala 10.06.2010, 18:02
Ale tak vždycky je přece možnost obrátit se odborníka ...
U nás platí stále presumce neviny, proto tazatel určitě postupuje studium norem, shánění správného typu kabelu atd. jen proto, že o elektrikáři neví.
Vždyť absolvovat takový cirkus, který udělá "levou zadní" každý slušný elektrikář, to je již zoufalství, tedy tonoucí se stébla chytá"!
Petr 109:
Abych to uvedl na pravou míru. Jistěže bych si mohl někde sehnat elektrikáře a také to stejně budu muset minimálně k vůli revizi udělat. Jde o to, že přívod, na který byl původně čas do září musí být najednou hotový do týdne a časově mi to nevychází. Chtěl bych to tedy celé urychlit tím že rozvod připravím sám. Jsem vyučený elektromechani k a nějaká nová zásuvka či vypínač pro mě není problém ale v oboru nepracuji, takže jsem nevědel, jak to udělat tak, aby mě revizák nehnal klackem.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana