Je u vývodu z MVE do sítě nn vodič PE nebo PEN?
raj:
Citace
Pokud tedy vodič má funci jen ochrannou a ne pracovní, potom ho lze podle mého soudu s klidným svědomím považovat za "pouhý" PE.
Nojo ale :
Citace
2. Potřebude ovládací rozvaděč ke své činnosti N ?
Za b) je správně - potřebuje.
Být realizátorem tak si spočítám, zda se mi vyplatí v případě "tvrdého a neústupného" revizáka vyměnit žílu, či předělat rozvaděč a těch pár stykačů napájet trafem, kde si vyrobím co chci.
Kamil Novák:
Citace: Zdenek Rajmont 27.05.2010, 22:44
Pak - smůla. ... no jestli je to elektrická provozovna, tak bych oko přihmouřil ...zvlášť pokud je to hodně mědi ...
Je to jasná el. provozovna a i vzhledem k tomu došlo k přimhouření.
Mědí je tam na rozdávání a zdá se že i kvalitní. Je použito vodičů NSGAFOEU 50mm2. Což je další zajímavost, neboť podle údajů výrobce (Draka) by pro tento účel nemusel být úplně tím pravým oříškovým.
Na dotaz mi ale (s trochou váhání) sdělili, že je to tak možné. :-\
Citace: Fuk Tomáš 27.05.2010, 22:46
V tom případě vodič mezi rozvaděčem a distribuční sítí je jasný PEN, zatímco vodič mezi generátorem a rozvaděčem je PE (plní pouze ochrannou funkci). Nebo ne?
Já to vidím naprosto stejně, ale jelikož je dodavatelem ovládání a regulace firma s mimořádně dlouhou a dle referenčního listu i úspěšnou historiií, u které lze předpokládat vyladění až k dokonalosti, tak jsem raději zaskočil sem ke konzultacím. o:-)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana