Je elektrické pole v místnosti od nové elektroinstalace příliš silné?
Martin H.:
Citace: tomáš buřival 18.05.2010, 21:56
Dále je potřeba dbát na ochranu před nadměrným výskytem radonu, například vysuté rošty. Radon je plyn těžší než vzduch, tak se držte nad ním.
Minulý rok som sa musel touto témou zaoberať a obávam sa, že z hľadiska protiradónovej ochrany je nesprávne nielen fórum, ale aj rada držať sa nad ním.
Jiří Schwarz:
Jaké asi může být nějaké negativní elektrické pole ve vlaku? Mě tam taky nedávno bolela hlava.
A nebýt tohoto fóra, myslel bych si dál, že mě vadil průvan...
Jan Walter:
Celkom by ma zaujímalo, ako a čím ste to náhodne odmeral? Pre seriózne meranie el. poľa potrebujete celkom slušný merací prístroj.
Pouzil jsem merici pristroj ME 3030B
magneticke pole v miste je 13nT
V blizkosti cca 20 metru je venkovni vedeni 22kV.
Pochopil jsem, ze moznost ucinku a reakce organismu se zde z vedeckeho hlediska zavrhuje ci je neodpodstatnen a ? Opravdu neni mozne mit vysokou senzitivitu tela i na male vlivy ? Neni to prvni misto.
Fuk Tomáš:
Citace: Jan Walter 19.05.2010, 20:50
Opravdu neni mozne mit vysokou senzitivitu tela i na male vlivy ? Neni to prvni misto.
Možné je určitě ledacos, ale tady mezi lidmi, kteří se zabývají silnoproudou elektrotechnik ou, se zastání dočkat nemůžete. Je to jako kdybyste chtěl od černocha doporučit opalovací krém.
Pif:
Nechcem byt zly, ale pristroje typu ME 3030B su sice zaujimave, ale skor ako hracky. Nieco to meria, ale ruku do ohna za to nikto neda. Elektro smog moze mat vplyv na ludi, mozno ani elektrikari nepovedia nie :), ale skor by som povedal ze nas obklopuje tolko inych problemov ze to, co nameriate je bud blbost, alebo ten najmensi problem.
Urobne si doma farradayovu klietku, aspon do spalne ... myslim ze sa budete potom citit ovela, ovela lepsie.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana