Mohu na DIN lištu v rozvaděči dát 5cm od jističe i svorkovnici PE?
Břetislav Vyskočil:
Potřebuji přidat nové přípojné místo v rozvaděči.
Přišrouboval jsem vedle 3starých (ITV) jističů DIN lištu a přidal jistič 10A a potřeboval bych umístit i svorkovnici PE.
Mohu ji dát na lištu splečně s jističema?
#105#
Martin Seidl 1:
PE sběrnici tam můžete dát, ale určitě jste zde četl dlouhosáhlé diskuze o výrobě rozvaděčů. (norm)
Břetislav Vyskočil:
Četl jsem celou diskuzi. Dobře, to znamená,že mám odmítnout práci svého nadřizeného?
Máme dělat odběrné místa pro kabelovku. Takže, když přidám jistič
stávám se výrobcem a RT mi na to nemusí ani dát VRZ. Kabelovka má certifikát na zařízení. Ale bez VRZ nedostanu elektroměr. Co teď?
Jaroslav Klinský:
Tady nejde o nový rozvaděč (alespoň pokud jsem tomu dobře rozuměl), pouze o přidání jističe a provedení nového propojení - tedy žádná výroba nového rozvaděče. Spíše bych viděl, jestli máte oprávnění na neměřenou část. A s tou svorkou PEN není problém - může být vedle jističe. Propojení nového jističe a také vodiče PEN se stávající svorkovnicí provést odpovídajícími vodiči. Po napsání jsem si ještě uvědomil, že píšete o svorkovnici PE, ale podle mých zkušeností to bude spíše PEN, protože podle připojovacích podmínek ČEZu chtějí modré a zž vodiče na jednu svorkovnici. Rozdělení na PE a N udělat až za elektroměrem.
Radek Kroutil:
Pukud jste zaměstnanec, je to věcí zaměstnavatele . Ale kabelovky si dávaj jenom podružné měření (teda co jsem zatim viděl) na společné rozvody
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana