Jak postupovat při výrobě rozvaděčů?
Radim Strycharski:
Ještě kruh doplním ;) .
Výrobce skříně-rozvodnice podle ČSN EN 60439-3 stejně ještě podmiňuje dodržení maximální výkonové ztráty, takže počet modulů je pořád stále jenom prostorová informace. Někteří výrobci pro své skříně a výrobky uvádějí zdarma programy na výpočet oteplení. Vypadá to, že výrobce skříně v návodu uvádí výsledek zkoušky oteplení a je na montážníkovi, aby podmínky zkoušky dodržel a k tomu mu pomůže ověření dosazením parametrů do programu. To je zřejmě poslední úkon týkající se typové zkoušky (jupi) .
Martin Mlkar:
Jsem natvrdlej ale tímto způsobem není potřeba dělat žádné jiné zkoušky? Pročetl jsem několikrát ale nechápu k jakému, že to závěru jste došli.
IM:
Citace: Fuk Tomáš 19.05.2010, 20:07
Ano, správně. Takže znova, teď už budete určitě spokojen:
Ještě mi něco chybí. Jak bude splněna podmínka:"Rozvodnice pro laickou obsluhu musí být konstruovány jako typově zkoušené (TTA)"?
Fuk Tomáš:
Citace: Milan Illek 19.05.2010, 22:15
Ještě mi něco chybí. Jak bude splněna podmínka:"Rozvodnice pro laickou obsluhu musí být konstruovány jako typově zkoušené (TTA)"?
Jestli máte na mysli "EN 60439-3 Zvláštní požadavky pro rozvaděče nn určené k instalaci do míst přístupných laické obsluze" tak se s důvěrou obraťte na výrobce té krabice_co_je_ výrobcem_označ ena_za_rozvodn ici_avšak_ješt ě_to_není_rozv odnice_ve_smys lu_ČSN_IEC_600 50-826_ale_už_brzo_se_jí_stane, který přísahá na holý pupík, že to splňuje (viz příloha).
A pokud tomu prohlášení nevěříte, napište Vlado Filiačovi.
Jan Palička:
Citace: Milan Illek 19.05.2010, 08:33
Na Vaši poslední větu je odpověď ANO. Mj. kuchají se ryby a drůbež, ne rozvodnice. Abyste osadil rozvodnici, není třeba nic kuchat, pouze postupovat podle návodu výrobce. Ve vašem případě je přání otcem myšlenky.
1/ Omlouvám se za neprofesionáln í sloveso....nic méně to nic nemění na právním stavu problému. 2/ Abych správně osadil prázdnou rozvodnici, lze postupovat podle návodu výrobce. Ovšem u vystrojené?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana