Jak postupovat při výrobě rozvaděčů?
Aleš Dobrovolný:
U vystrojené rozvodnice také podle návodu výrobce, jak jinak.
Hugo K.:
Rád bych se mýlil, ale:
Pokud do té plastové krabice OEZ namontuju 3 jističe, osadím to u souseda v kůlně místo jedné 3f zásuvky, jsem při každém průšvihu viníkem,neboť jsem jen montážník, nikoliv subjekt vyrábějící rozvaděče nn, který čas od času dopraví vzorek svého výrobku do státní zkušebny.
Pokud si tutéž rozvodnici nechám osadit u certifikovanéh o subjektu, nejlépe dle projektu, může soused vyvraždit široké příbuzenstvo a já budu v (bigbb)
Aleš Dobrovolný:
Nejsem si zcela jistý, ale podle živnostenského zákona 455/1991 Sb. spadá výroba rozvaděčů pod řemeslnou živnost "Výroba, instalace, opravy elektrických strojů a přístrojů, elektronických a telekomunikačn ích zařízení"?
František Šohajda:
Citace
Nejsem si zcela jistý, ale podle živnostenského zákona 455/1991 Sb. spadá výroba rozvaděčů pod řemeslnou živnost "Výroba, instalace, opravy elektrických strojů a přístrojů, elektronických a telekomunikačn ích zařízení"?
Podle tohoto zákona už určitě ne!!
Dnes je platný už jiný 278/2008 a je odlišný od starého ! (norm)
Je tam doplněno u nás elektrikářů i že můžeme dělat dokončovací zednické práce ! (jupi)
Mimo jiných zmatků! Jako jsou revize spotřebičů a pod...může dělat opravář telefonů a ne ten kdo má ŽL na Opravu,údržbu,montáž,zkoušky a revize..?
O rozvaděče jsem se zatím nezajímal,která živnost to může dělat ?
Aleš Dobrovolný:
278/2008 je Nařízení vlády ze dne 23. července 2008, o obsahových náplních jednotlivých živností a je podzákonou normou živnostenského zákona 455/1991, který samozřejmě platí. Nicméně jsem znova prošel "obsahové náplně" a z řemeslných živností až tak nejvíc na výrobu rozvaděčů pasuje to, co jsem už uvedl. Případně ve volných živnost ta poslední s názvem "Výroba, obchod a služby jinde nezařazené".
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana