Jak postupovat při výrobě rozvaděčů?

<< < (30/37) > >>

Lukáš Malík:
Taky to tak dělám, vyplním předlohu štítku - max proud rozvaděče, napětí, název rozvaděče, frekvence, datum montáže, moje jméno a ičo, vytisknu na laseru na samolepku a zároveň uložím do pdf pro mou archivaci a nalepím uvnitř rozvaděče. Revizák toto bere bez problémů a v případě problému jsem snadno dohledatelný.

Lubomír Jindra:
Citace: Martin Mlkar  19.05.2010, 09:43

Já si myslím, že kdyby někdo znal odpověď na mé otázky možné by se diskuse hodně omezila.

PS: Už mám druhé mínus. Přizná se ten kdo mě dává mínusy a za co?

Vážený Martine Mlkare, uvědomte si prosím, že stav České legislativy a technických norem není, nikdy nebyl a nikdy také nebude ideální, nikdy nebude vše dokonale vyřešeno a popsáno. Hledáte-li božsky dokonalé včeobjímající řešení, tak vás upozorňuji, že ho budete hledat celý život. Marně. Chápete už?

Jak zaznělo v Matrixu: Welcome to the real world.

P.S.
Přestaňte zbytečně tlačit na pilu a možná vám přestanou přibývat mínusy, protože zde již bylo vše řečeno.

Lubomír Jindra:
Citace: Lukáš Malík  19.05.2010, 12:49

... v případě problému jsem snadno dohledatelný.

Takže až se něco stane, bez problému si vás najdou. Prověří zdali máte oprávnění k výrobě rozvaděčů, zdali máte své výrobky certifikované, protokoly kusových zkoušek...

Když dříve kasař udělal kasu, tak tan občas zanechal otisky prstů, IČO je ještě lepší  o:-)

P.S.
Neříkám že se mi tento stav líbí, jen vždy a všude platí: pro dobrotu na žebrotu.

Aleš Dobrovolný:
Citace: Petr Doležal  19.05.2010, 12:23

Koupil jsem si prázdou rozvodnici Combi a tato je ve shodě s ČSN EN 60439-3

Však právě o to jde, rozvodnice je zkoušená podle ČSN EN 60439-3 a pokud je naplněna přístoji, pro které je určena (jističe, chrániče, zásuvky atp.) v rozsahu 0-100% je stále typově zkoušená. Kusovou zkouškou (kontrolou) se potom prověří bezpečnost konkrétního provedení podle tabulky 7:
- prohlídka rozvaděče + zkouška elektrické funkce
- zkouška izolace
- kontrola ochraných opatření a elektrické celistvosti ochranného obvodu

Fuk Tomáš:
Citace: Aleš Dobrovolný  19.05.2010, 13:20

Však právě o to jde, rozvodnice je zkoušená podle ČSN EN 60439-3 a pokud je naplněna přístoji, pro které je určena (jističe, chrániče, zásuvky atp.) v rozsahu 0-100% je stále typově zkoušená. Kusovou zkouškou (kontrolou) se potom prověří bezpečnost konkrétního provedení podle tabulky 7:
- prohlídka rozvaděče + zkouška elektrické funkce
- zkouška izolace
- kontrola ochraných opatření a elektrické celistvosti ochranného obvodu

Čímž jste právě popsal postup, kdy elektroinstala ční firma zakoupí prázdnou certifikovanou rozvodnici, zazdí ji, vystrojí a zapojí podle projektu, a revizní technik provede revizi (pardon, v části ROZVADĚČ to bude nazývat kusovou zkouškou) a vystaví příslušné doklady.
A kruh se uzavřel.  (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana