Je vždy podmínkou instalovat v RD (LPSIII) přepěťovky dle ČSN EN 62305?
Kamil Novák:
Citace: Miroslav Macek 02.05.2010, 21:58
To ale metodické postupy 62305-2 vůbec neberou v úvahu, zde se jen mechanicky sčítají nějaká čísla - a s nimi se manipuluje prostě tak dlouho, až to vyjde.
Já nesnáším buchtičky se šodó a vy zase evidentně soubor 62305-X. To je zde již dlouho jasné.
Já onen moučník se žlutou polevou prostě nejím a mám problém vyřešen. (beach)
Vy uvedený soubor norem asi musíte používat, protože v opačném případě nechápu, proč se jím stále a opakovaně zabýváte. :-\
Okopávání kotníků nemá z dlouhodobého hlediska smysl, takže se dovolím zeptat: "Jak jste s Ing. Kutáčem pokročili v konzultacích ohledně příští verze těchto norem"? (norm)
Miroslav Macek:
Citace: Kamil Novák 02.05.2010, 22:09
Já nesnáším buchtičky se šodó a vy zase evidentně soubor 62305-X. To je zde již dlouho jasné.
..., takže se dovolím zeptat: "Jak jste s Ing. Kutáčem pokročili v konzultacích ohledně příští verze těchto norem"?
Já jsem nevěděl že to má na starosti.
Chudák Ing.Kutáč, tu práci mu teda nezávidím, já bych to dělat nechtěl. Asi by bylo lepší celou normu zrušit, podle mne se to opravit nedá.
Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Macek 04.05.2010, 07:57
Já jsem nevěděl že to má na starosti.
Chyba je zřejmě na Vašem přijímači:
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,12049.msg106747.html#msg106747
nebo http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,15709.msg107349.html#msg107349
Citace: Miroslav Macek 04.05.2010, 07:57
Asi by bylo lepší celou normu zrušit, podle mne se to opravit nedá.
Naštěstí to nezávisí jen na Vašem názoru, založeném na nepochopení.
Miloslav Dunda:
Přepěťovky (svodiče přepětí) se musí instalovat podle požadavků ČSN 2000-1, ale i dalších jiných norem. Požaduje je také ČEZ, který to uvádí ve stanovisku o připojení k odběrové soustavě. Pokud to zákazník (asi z finančních důvodů) nechce, nechte si to od něho písemně potvrdit. Případě poškozenní elektronických spotřebičů nebo elektroiniky sporáku a pod. nic nedostane od čezu a zřejmě ani od pojišťovny, protože nerealizoval žádné technické opatření k odvrácení tohoto nebezpečí.
František Šohajda:
Citace
Případě poškozenní elektronických spotřebičů nebo elektroiniky sporáku a pod. nic nedostane od čezu a zřejmě ani od pojišťovny,
Znám z nedávné doby případ, kdy objekt s přepěťovkami /komplexně/ nedostal od pojišťovny ani kačku!!
Ale na druhé straně objekt, kde nebyla ani jedna přepěťovka dostali vše do koruny zaplaceno...!
Záleží na tom, kdo tu událost likviduje ! ;D /jen postřeh z praxe/
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana