K čemu a na základě čeho jsou navrženy zdvojené svody?

<< < (2/7) > >>

Jaroslav Klinský:
Jan Hájek - tak jsem čekal, co Honzo odpovíš. Také mi přišlo takové nesmylné, co bylo uvedeno v PD.

Lukáš Rotrekl:
No v podstatě jsem něco podobného čekal.  A jak se tváříte na svody po jedné straně. Byl jsem se včera ještě podívat na místě. Po té jedné straně, kde projektantka svody nemá, je jednak podloubí se sloupy, které se zateplovat nebudou a jednak chodník a asfaltová komunikace, do které se asi nikomu nechtělo jít....

J.Patúc:
Pracujem v 7 poschodovej budove, ktorá má zvody len z jedne strany budovy. Z druhej strany sú spojené balkóny vo vodorovnom smere. Z tej strany by museli zvody prechádzať cez balkóny. My elektrotechnic i, ktorý tam pracujeme to pokladáme za rozumné riešenie. Aspoň sme uchránení od napätia blesku, ktoré by sa tam dostalo zo zvodu. Myslíte, že je to v súlade z normou?

Zdeno.Fusik:
Citace: Jan Hájek  30.04.2010, 00:08

Samozřejmě platí poučka: Nedělat, nedělat, nedělat,nedělat, nedělat,nedělat, nedělat,nedělat, nedělat,nedělat, nedělat,nedělat, nedělat,nedělat, nedělat,nedělat, nedělat,  vysvětlit ,  nedělat, nedělat, vysvětlit, nedělat, nedělat, udělat podle Kníšky, ale ještě předtím je zkusit přesvědčit skryté svody nedělat.

Prečo neodporúčate zvody realizovať ako skryté? .... Norma STN 623 05 1 -5 do nedoporučuje, alebo zakazuje?

XL:
Citace: Zdeno.Fusik  30.04.2010, 11:17

Prečo neodporúčate zvody realizovať ako skryté?

Protože mimo jedné snad výhody, t.j. že se není třeba dohadovat s architektem, kterému se to nelíbí, má toto řešení jen samé nevýhody a těch je mnoho.....

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana