Co znamená v zónách výraz "příslušenství"?
Lubomír Jindra:
Nejsem si jistý zda význam slova "příslušenství" v ČSN 33 2000-7-701 ed.2 přesně odpovídá všemu co je popsáno v ČSN IEC 60050-442 ELEKTRICKÁ PŘÍSLUŠENSTVÍ, protože to bychom také mohli mít v zóně č.2 proudový chránič či jistič, což by asi nebylo to pravé ořechové ;)
Zajímavá mi přijde věta ze 701 ed.2:
ZÓNA 2
Pro umísťování spínačů, ovládačů a příslušenství platí 701.512.3b) s přihlédnutím k celkové tloušťce stěny.
701.512.3 říká že:
b) Všechna ostatní vedení, včetně příslušenství, ve stěnách a příčkách, které se dotýkají zón 0, 1 a 2 musí být uložena tak, aby byly v hloubce alespoň 5 cm od povrchu sousedícího se zónou.
Z toho mi vyplývá, že pokud umístíme do zóny 2 vypínač minimálně 5cm od povrchu ,tedy zapuštěný do výklenku asi? ::) je to OK. Jinak mi odkaz "spínačů, ovládačů a příslušenství" na 701.512.3b nedává smysl, leda že by měl autor na mysli vypínače zazdít 5cm pod obklad. o:-)
Martin Mlkar:
Co se týká těch 5cm. Tak se jedná o to, když je postavená příčka mezi koupelnou a obývákem tak v obýváku musí být vypínač umístěn tak aby zůstalo v příčce pod vypínačem min. 5cm. Tak jsem to tedy pochopil já.
Martin Mlkar:
Co se týká slova "příslušenství" tak jsem čerpal z in-el. Není to z mé hlavy.
Miroš Jan:
Rozhodující je norma a né in-el (norm)
Martin Mlkar:
Tak po-té platí stále otázka co je to "příslušenství".
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana