Jakým průřezem přizemnit rozvaděč, který je vzdálen více jak 100m od jištění?

<< < (7/7)

Štefan Beláň:
TO  Roman P. a Martin Milkar

Nechápu, co zde stále řešíte.  (no)

Diskutujete zde o kabelech AYKY 5x240 mm2, a tak by se dalo předpokládat, že o elektrice něco víte.
Vaše neustále nesmyslné dotazy však prozrazují, že jste pouze teoretik bez praxe a dotazujete se pouze z hlediska teoretického řešení.   :-\

Proč se uzemňuje vodič PE nebo PEN zde bylo již řečeno.

Uzemnění ochranného vodiče po 100m se provádí u kabelových distribučních sítí, kde jednotlivé úseky (odběrná místa) jsou kratší jak 100m. Pokud bude kabel v celku třeba 500m, tak se uzemní ochranný vodič prostě až na konci vedení a žádný zvláštní izolovaný vodič se s kabelem neukládá. Uzemnění se přednostně provádí připojením na HOP objektu.

PS: Pokud jste si myslel, že se kabel musí po 100m přerušit a uzemnit ochranný vodič, tak tedy nemusí.  :)

Martin Mlkar:
Pane Beláň já se jen snažím zjistit na základě otázky pana Romana následující: Jak dojít k průřezu čím uzemnit rozvaděč,  při přívodu jaký je uváděn a zda hraje roli jeho vzdálenost od HOP. Dvě zdánlivě jednoduché otázky.
A to od samého začátku této diskuse. Podle mě není tak složité odpovědět ve smyslu je to dle té a té normy článku toho a toho. Já se přiznám, že to nevím (pokud to někomu dělá dobře dejte za to mínus bod). Odkázal jste na určité normy, kde je to možné najít a já jsem se Vás dotázal zda Vaší odpovědí byl myšlen konkrétní článek.

Citace: Štefan Beláň  08.06.2010, 21:22

PS: Pokud jste si myslel, že se kabel musí po 100m přerušit a uzemnit ochranný vodič,  tak tedy nemusí.  :)

To jsem si nemyslel.

Mimo téma:
Bohužel tím, že něco nevím jsem si vykoledoval spousta mínusových bodů. Možná někoho mé otázky urážejí a považuje je za naprosto trapné. Chápu mínusové body zde udělované za to: aháá ty to nevíš ty to neumíš ááá tady máš mínus. Já ti ho dám, stejně nevíš kdo ti ho dal a směju se za rohem. Toto se nevztahuje k Vám pane Beláň.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana