Jak určit LPL dle ČSN EN 62305?

<< < (3/4) > >>

Pavel Horský:
Citace: Kamil Novák  07.04.2010, 23:18

Chápu to správně, že vy jste mezi tou 0,1% chápajících?  :-[

Mám stejný pocit.  (jednicka)

H:
Citace: Martin.Mlkar  07.04.2010, 15:12

Hledám pátrám jak na hromosvod dle ČSN EN 62305-x. Jak bych měl určit LPS (od které se vše odvíjí)? Nějak se mě to všechno už plete dohromady. Snažil jsem se ručně i spočítat analýzu rizika a jsem z toho nešťastný.

;)
Vezmete ČSN 62305-2 a třeba podle příkladu v příloze H si zadáte vstupní parametry objektu a spočítáte si riziko pro stavbu. Pak jak uvedl kolega Fuk Tomáš - pomocí zlepšování ochrany je stlačujete tak dlouho, až se dostanete pod max. akceptovatelno u hodnotu rizika.
Jinou cestou se k tomu nedopátráte. Ono to napoprvé vypadá děsivě, ale když si k té normě na den sednete, tak to rozlousknete, nemějte obavy. Na software se vykašlete, ten vás nic nenaučí ...

Miroslav Macek:
Citace: Jan Hlavatý  08.04.2010, 08:31

;)
Vezmete ČSN 62305-2 a třeba podle příkladu v příloze H si zadáte vstupní parametry objektu a spočítáte si riziko pro stavbu. Pak jak uvedl kolega Fuk Tomáš - pomocí zlepšování ochrany je stlačujete tak dlouho, až se dostanete pod max. akceptovatelno u hodnotu rizika.
Jinou cestou se k tomu nedopátráte. Ono to napoprvé vypadá děsivě, ale když si k té normě na den sednete, tak to rozlousknete, nemějte obavy. Na software se vykašlete, ten vás nic nenaučí ...

Budete-li postupovat podle přílohy H v normě, pak budete sčítat dohromady rizika různých typů. Toto sčítání hrušek s jablky způsobí to, že obdržíte metodicky nesprávný výsledek. Jak s ním naložíte, to nevím, ale snad nám zde přítomní experti poradí.

Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Macek  08.04.2010, 08:41

Budete-li postupovat podle přílohy H v normě, pak budete sčítat dohromady rizika různých typů. Toto sčítání hrušek s jablky způsobí to, že obdržíte metodicky nesprávný výsledek. Jak s ním naložíte, to nevím, ale snad nám zde přítomní experti poradí.

Diskusi na toto téma jsme si již odbyli zde: http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,12049.msg82588.html#msg82588 ,  opakování argumentů z jedné či druhé strany by již bylo mlácení prázdné slámy.

P.S. pro p. Macka: a protože, jak opakovaně uvádíte, vám za konstruktivní připomínkování normy nikdo neplatí, a proto to dělat nebudete - za toto okopávání kotníků vám někdo platí, že to děláte?

Miroslav Macek:
Citace: Fuk Tomáš  08.04.2010, 10:14

...
P.S. pro p. Macka: a protože, jak opakovaně uvádíte, vám za konstruktivní připomínkování normy nikdo neplatí, a proto to dělat nebudete - za toto okopávání kotníků vám někdo platí, že to děláte?

Otevřete si normu 62305-2, vzorovou přílohu H a na straně č.70 je tabulka H.6.
Úplně dole v ní jsou sečtena rizikva RA+RB+RU+..atd. s výsledkem = 2,39

O řádek níže v bodu H.1.4 je tento výsledek porovnán s přípustným rizikem RT.

Je to sčítání jablek s hruškami nebo není ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana