Jak určit LPL dle ČSN EN 62305?
Martin.Mlkar:
Hledám pátrám jak na hromosvod dle ČSN EN 62305-x. Jak bych měl určit LPS (od které se vše odvíjí)? Nějak se mě to všechno už plete dohromady. Snažil jsem se ručně i spočítat analýzu rizika a jsem z toho nešťastný.
#117#
Pavel Horský:
LPL určíte dle výsledku zpracované analýzy řízení rizik. Analýza se pak počítá za pomoci programu např. DEHNsupport, který je možný zakoupit přes firmu LUMA Pus s.r.o Chomutov http://www.lumaplus.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=30, která pořádá školení pro projektanty i montážníky v hromosvodném centru Chomutov.
Nejde snad doporučit nic lepšího. Problémům návrhu hromosvodu se věnuji sám již dlouhou dobu a je spousta záludností, které se člověk musí stále učit. Stojí to peníze i spoustu času, ale to musíte obětovat. Z nebe vám vědomosti do klína sami nespadnou.
Fuk Tomáš:
Citace: Martin.Mlkar 07.04.2010, 15:12
Jak bych měl určit LPS (od které se vše odvíjí)?
Nepletete si pojmy?
LPS
systém ochrany před bleskem (lightning protection system) a projektuje se
LPL
hladina ochrany před bleskem (lightning protection level) a určuje se
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Fuk Tomáš 07.04.2010, 21:39
Nepletete si pojmy?
LPS
LPL
A víte, že do dneška jsem spokojeně žil v přesvědčení, že Lightning Protection Level is from LPS I to LPS III? A určitě nejsem sám. Budu se muset prokousat Kníškou trošku pečlivěji :)
Martin.Mlkar:
Citace: Fuk Tomáš 07.04.2010, 21:39
Nepletete si pojmy?
LPS
LPL
Já jsem to pochopil tak, že LPL určím a po-té LPL=LPS. Stáhnul jsem si program na stanovení rizika ale LPL stanovit neumím.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana