Jak správně připojit kostru rozvaděče?

<< < (2/3) > >>

Kamil Novák:
Citace: ppeyrak  27.03.2010, 19:46

Technik z Moelleru mi do telefonu tvrdil, že to mají typově zkoušeno, ale černé na bílém jsem to nikde nenašel.

To je zvláštní, protože stále platí čl.7.4.3.1.6 ČSN 60439-1 ed.2 kde se praví :
Citace

Připojovací prostředky pro zajištění celistvosti neživých částí s vnějšími ochrannými vodiči nesmí mít žádnou jinou funkci.
  :-\

Fuk Tomáš:
Citace: Kamil Novák  27.03.2010, 20:18

Připojovací prostředky pro zajištění celistvosti neživých částí s vnějšími ochrannými vodiči nesmí mít žádnou jinou funkci.

Teď už jenom hodit si korunou, který z těch dvou šroubků svorkovnici drží,  a který ji elektricky propojuje  ;D
Humus.

Milan Karvánek:
No vidíte, humus a od světového koncernu. Tak kde je chyba? V jejich výrobku (ta svorkovnice PE je takto dodávána jakomsoučást skříně),  nebo v naší ČSN?

A malá odbočka úplně stejným způsobem realizovala PE přípojnici ve svých rozvaděčích MaR Brema, jen s tím rozdílem, že ona mosazná přípojnice se šroubky byla dvěmi malými šroubky přišroubována na Cu pasovinu ,  která byla přes velký šroub M10 spojena s okem přívodního kabelu. Také jsem se divil, ale rozvaděč měl štítek i atest....

kbulda:
Citace: Milan Karvánek  27.03.2010, 21:51

No vidíte, humus a od světového koncernu. Tak kde je chyba? V jejich výrobku (ta svorkovnice PE je takto dodávána jakomsoučást skříně),  nebo v naší ČSN?

A malá odbočka úplně stejným způsobem realizovala PE přípojnici ve svých rozvaděčích MaR Brema, jen s tím rozdílem, že ona mosazná přípojnice se šroubky byla dvěmi malými šroubky přišroubována na Cu pasovinu ,  která byla přes velký šroub M10 spojena s okem přívodního kabelu. Také jsem se divil, ale rozvaděč měl štítek i atest....

Ta svorkovnice je takto dodávána namontovaná ve skříni.
Závit pro šroub M5 ,  který je vidět na foto, je určen pro pospojení dveří.
Je umístěn před krycím plechem.

František Šohajda:
K původní otázce....
Kousek drátu na připojení rozvaděče by asi žádného výrobce nezrujnoval !!
Bylo by to viditelné i pro slepé  :D, a podle mne i kladné pro pohled.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana