Je schopný aktívny bleskozvod chrániť pri odpore uzemnovača 15 Ohm?

<< < (2/7) > >>

Jirka Š.:
Citace: Jan Hájek  23.03.2010, 11:19

Dovolím si k funkci aktivního hromosvodu ještě dodat: Abrakadabra.

Aha.... já pořád nevěděl, co znamená to slovo "aktivní". A on se musí nejprve aktivovat tímto zaklínadlem  :)

Jan Alin:
Citace: Jan Hájek  23.03.2010, 11:19

Dovolím si k funkci aktivního hromosvodu ještě dodat: Abrakadabra.

Bez tohoto zaklínadla zůstává ve funkci kovová tyč (na které je "aktivní část") jako pěkný jímač, úplně na nic to asi není  ;).

František Šohajda:
Jak je to s platností dokumentů EU?Nevíte někdo?Zrovna dnes mě kolega říkal ohledně nějaké normy z EU pro plyny v klimatizacích. ...u nás to není nikde dáno vyhláškou ani zákonem, a proto volal někde na životní prostředí ,vrchní vedoucí a ta mu řekla že pro nás platí to ,co bylo vydáno v EU ??
Nemusí to vyjít u nás...?
Pokud by to platilo bez vydání u nás, tak by to bylo podobné jako u aktivního hromosvodu ... >:(

Kamil Novák:
Citace: XL  23.03.2010, 12:24

I v Česku se najdou některé perly:
http://www.nuage.cz/pdf/ujisteni_platnosti_i_po_roce_2009.pdf
(1.duben se kvapem blíží)

V tom dokumentu mne kromě obvyklých blábolů zaujalo tvrzení pí. Pangrácové o povinnosti RT zkoumat pravost jakýchsi certifikátů.
Že by mi unikla nějaká novinka ohledně ČSN 33 2000-6 ?  :o

Fuk Tomáš:
Citace: Jan Alin  23.03.2010, 17:19

Bez tohoto zaklínadla zůstává ve funkci kovová tyč (na které je "aktivní část") jako pěkný jímač, úplně na nic to asi není  ;).

Ovšem v kombinaci s jedním, slovy jedním svodem, zakončeným uzemněním s R=15 ohm, to k tomu "nic" má docela blízko.

Citace: František Šohajda  23.03.2010, 17:37

Jak je to s platností dokumentů EU? Nevíte někdo? Zrovna dnes mi kolega říkal ohledně nějaké normy z EU pro plyny v klimatizacích. ... u nás to není nikde dáno vyhláškou ani zákonem, a proto volal někde na životní prostředí, vrchní vedoucí, a ta mu řekla, že pro nás platí to, co bylo vydáno v EU ?
Nemusí to vyjít u nás...?
Pokud by to platilo bez vydání u nás, tak by to bylo podobné jako u aktivního hromosvodu ... >:(

Pozor, ne "co bylo vydáno (kdekoli) v EU",  ale "co bylo vydáno jako dokument EU". To je docela zásadní rozdíl.

Jestli se nepletu, tak to, co bylo vydáno jako norma EU, tj. ENxxxxx, tak u nás platí, pokud do 6 měsíců nevydáme odpovídající ČSN ENxxxx (příp. s nějakými národními doplňky).
Což není případ aktiváků, na které neexistuje a nikdy neexistovala norma EU.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana