Proč u základového zemniče pro hromosvod mám procházet skrz izolaci dvakrát?
Jan Hájek:
Citace: TC 13.03.2010, 13:23
já bych v tom "viděl",že to jsou vlastně další pomocné v podstatě tyčové zemniče doplňující soustavu - co vy na to??
Pokud máte zemnič s plochou nad cca 60m2, už ho většinou nepotřebujete vylepšovat, to by byla náhoda, aby zrovna toto byl ten případ.
Výpočet středního poloměru zemniče je zde: http://www.kniska.eu/software/swdownload
Mlkar.martin:
Citace: Jan Hájek 13.03.2010, 13:53
Nezapomenout tento dodatečný vodič nadrátkovat na co největší počet prutů a kromě toho bych doporučil každý metr provést spoj svorkou, pokud jsou použity samostatné pruty.
"Nadrátkovat" nadrátkovat znamená, že bude využit k "nadrátkování" stejný kus drátu jako je využito pro vyztužení?
1. Nadrátkovat = spojit drát FeZn o pr 10mm s vyztužením (pruty) betonu?
2. To spojení po 1metru je dáno normou nebo praxí?
3. Musím projít drátem FeZn o pr. 10mm i podlahou, když to není přímá cesta k základovému zemniči, tj mohu nechat např. podlahy bez tohoto drátu a jít jen přímou cestou? - Dle mého názoru radši ne aby se blesk nezatoulal někde v podlaze...
Pro příklad přikládám obrázek - obrázky jsou spíchnuté narychlo.
Mlkar.martin:
Skutečně nikdo neumí odpovědět :'( ? Kdybych našel v normě jasné odpovědi na mé otázky tak věřte že se neptám.
Rozmahel Vladimír:
váš hlad po vzdělání je obdivuhodný. Ale i váš projektant musel vyjít z norem. Tam je tedy odpověď, samozřejmě velmi pracná. Takto radit nadálku ale zavání jasnovidectvím . Poptejte u tvůrce díla.
Požadavky na spoje materiálů armování naleznete např. v čl.4.3 ČSN EN 62305-3. atd...více v příloze E.
Jan Hájek:
On není problém odpovědět na jednoduchou otázku poměrně rychle, ale je problém odpovědět na vícenásobnou otázku a navíc se ještě koukat jinam. To co vám odpovím, čerpám z norem a textů na webu, abych to věděl, musím se to naučit a nikdo mě to nenaučí, ostatní na tom jsou podobně. Zatím mne odpovědi v této diskuzi stály cca 1,5 hodiny času.
Kolik Vy ze svého volného času, věnujete mně a nebo ostatním?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana