Je přípustné mít nainstalován HDO pokud ho nepoužívám?
Ondřej Lack:
Také využívám tarif D25d, mám elektrický boiler, spínání ve VT je blokováno. Ovšem mám možnost přídavným jističem zapnout boiler i ve VT, což využívám velmi (ale opravdu velmi) sporadicky v případě nedostatku teplé vody. Porušuji podmínku o blokování?
Tomáš Jarovec:
Citace: Ondřej Lack 06.02.2010, 18:33
Porušuji podmínku o blokování?
Podle mne ano, ale nikdo vás za to honit nebude.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Tomáš Jarovec 06.02.2010, 21:01
Podle mne ano, ale nikdo vás za to honit nebude.
Já myslím, že by mohl. HDO není pro srandu králíkům, ale pro účinnou regulaci odběru ve špičkách.
Distributoři jsou schopní velmi důrazně požadovat plnění smlouvy (v poslední době až příliš důrazně - ale to je jiný příběh).
Pokud by distributor zjistil takové porušení smluvních podmínek, mohl by požadovat kompenzaci.
Co vás vede k tomu obcházet podmínky smlouvy, kterou jste podepsal a se kterou jste souhlasil?
Petr Doležal:
http://www.kradeze-elektriny.cz/cs/dokumentace-postupu.html
pusťte si video, jestli to kontrolují či ne
Ondřej Lack:
V žádném případě nechci porušovat smlouvu a nic obcházet. Jak píšu, jedná se o nouzové řešení v případě, že bych měl nedostatek teplé vody. Jestli ten bojler sepnu ve VT za rok třikrát (a to ještě třeba na hodinu), tak to je hodně. Navíc, tento spotřebič je největším "žroutem" v mé domácnosti (byt 2+1), takže celková moje roční spotřeba v NT je vyšší než ve VT. Tvrzení, že spotřeba v NT "má být" 1/3 VT, mi tedy připadá podivné.
Pokud toto nouzové řešení není přípustné, odstraním ho.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana