Je přípustné mít nainstalován HDO pokud ho nepoužívám?

<< < (5/5)

František Šohajda:
TO:Ondřej Lack
Ta 1/3 NT je jen informativní /a také podle známého od ditributora/když máte elektrifikovan ý RD....pokud dojde kontrola /už u kolegy byla/ a dokážete že máte el. boiler 2kW a 2x 40W žárovky k tomu tak to uznají a je vše OK....a tím pádem musíte mít NT vyšší jak VT..! Ale v klasickém RD vám to v žádném případě nevyjde...!
Ditributoři mají na to jednoduchý prográmek....

Lubomír Jindra:
Citace: Dan Majár  05.02.2010, 23:21

Rodiče nemají v bytě žádná akumulační kamna ani jiné podobné energeticky náročné spotřebiče u kterých by bylo HDO potřeba. Pracovnící ČEZu již pravidelně asi 10 let chodí a elektroměry kontrolují a nikdy nic neřekli.

Ptám se tedy, je-li využívání HDO neoprávněné a měli bychom to nahlásit? Nevím, jaké jsou finanční rozdíly.

Cituji:  (norm)

podmínky distribučních sazeb Skupiny ČEZ pro domácnosti

Produkt: D Akumulace 8   Sazba: D 25d
V odběrném místě musí být řádně instalován elektrický akumulační
spotřebič pro vytápění objektu nebo elektrický akumulační spotřebič
pro ohřev užitkové vody.
Odběratel zajistí technické blokování elektrických akumulačních
spotřebičů v dobách platnosti vysokého tarifu.

Při uzavření smlouvy ČEZ požaduje revizi, kde je potvrzení výše uvedených podmínek od revizního technika. Ale neslyšel jsem že by se ČEZ jakkoli snažil  kontrolovat dodžení těchto podmínek i po letech, ono by to bylo krajně obtížné. Není žalobce, není soudce.

Citace: Ondřej Lack  06.02.2010, 22:25

Pokud toto nouzové řešení není přípustné, odstraním ho.

Z hlediska ČEZu to zřejmě nebude nikdy problém, nebude bránit v nákupu více a dražší elektřiny, obchod je obchod. :)

Tomáš Jarovec:
Citace: Lubomír Jindra  07.02.2010, 18:41

Z hlediska ČEZu to zřejmě nebude nikdy problém, nebude bránit v nákupu více a dražší elektřiny, obchod je obchod. :)

To si taky myslím, přestože cena za VT u D25d není zas o tolik vyšší než u základního tarifu, jako je nižší cena za NT. Porušení podmínek to je, takže postih může být, ale stále si myslím, že ČEZ má jiné, horší problémy se zákazníky.

Jak by se asi tvářili, kdybych během VT elektřinu skoro nepoužíval, zatímco při NT začal topit, prát, žehlit, vařit, uklízet, nabíjet akumulátory... Taková 10x vyšší spotřeba při NT by jistě byla podezřelá.

Fuk Tomáš:
Citace: Tomáš Jarovec  07.02.2010, 21:08

Jak by se asi tvářili, kdybych během VT elektřinu skoro nepoužíval, zatímco při NT začal topit, prát, žehlit, vařit, uklízet, nabíjet akumulátory... Taková 10x vyšší spotřeba při NT by jistě byla podezřelá.

Takové případy se vyskytují, a reakce ČEZu je známa. Nejdřív 1-2 výměny elektroměru, a po vysvětlení úsměv a odchod.

Robert Vozka:
Já bych doplnil jinou možnost - jak jsem již v jednom svém příspěvku (http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,8139.msg55885.html#msg55885) psal, změnil jsem kdysi tarif D02 na D34 (opravdu 34, ne 35) - v oné době to bylo možné - jednalo se o přepínání tarifu ve fixních hodinách (na čtvrt roku) - přes google se ještě dají najít zmíňky.

Tarif nebyl ničím omezen blokováním spotřebičů (jen např. paušál byl vyšší (asi 440 za 3x25A)).
Pak se tarif zrušil a byl jsem automaticky převeden na D35 i přesto, že nic není blokované a ani ovládací kabely nejsou zapojené (ale jsou připravené). (v domě je na topení a vaření plyn) - takže také mám nainstalován HDO, ale nepoužívám ho :) (kromě přepínání tarifu v hodinách)

- to by mohlo být také vysvětlení.... další by mohla být i možnost "víkendového" tarifu D61 - kdy HDO slouží opět jen k přepínání tarifu a opět tu není vyžadované blokování spotřebičů. - Takže někdo dříve používal jeden z těchto tarifů a pak jste byl převeden na váš aktuální...

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana