Je přípustné mít nainstalován HDO pokud ho nepoužívám?
Tomáš Jarovec:
Nevím jak u SČE, ale u PRE mají pro tarif D25d podmínky:
Citace
# V odběrném místě musí být řádně instalován elektrický akumulační spotřebič pro vytápění objektu nebo elektrický akumulační spotřebič pro ohřev užitkové vody.
# Odběratel zajistí technické blokování elektrických akumulačních spotřebičů v dobách platnosti vysokého tarifu.
Doporučuji vám tarif si nechat a ve vlastním zájmu přesunout největší spotřebu elektřiny do období NT. Bude to výhodné pro oba.
František Šohajda:
To je stejné jako u plynu...tisíce domácností si udělali plyn s dotací státu a nyní topí uhlím,dřevem a pod....už jim žádný nesebere ten plyn /ani nebude chtít navrátit část dotace na něj... :)/ i když protopí plynem cca 20 m3 za leden 2010 jako známý....kdy byli největší mrazy... :D
TO:Dan Majár
Jak jsem psal v prvním odpovědi cca 1/3 NT je v pořádku a žádný z distributorů nebude mít problém...! I když nebudete mít spotřebič výslovně na NT..
Dan Majár:
Nevíte, prosím, ještě jak zjistit časy spínání HDO? Elektroměr nese označení SČE, kterou ovšem převzal ČEZ. Na HDO je napsáno "Program: z1003". Ten bohužel na stránkách ČEZu nelze dohledat a na propojky v HDO se nedostanu protože je zaplombovaný v kovové skříni.
Existuje ještě nějaký jiný způsob?
František Šohajda:
Nevím jak ČEZ ale já jsem u E ONu a ti to mají na netu podle kódu na HDO a okresích..
Dan Majár:
Citace: František Šohajda 06.02.2010, 16:00
Nevím jak ČEZ ale já jsem u E ONu a ti to mají na netu podle kódu na HDO a okresích..
ČEZ to tak také má, ale tento kód (program) tam nejde najít (asi patřil původně SČE).
Zeptám se na RZ jestli nevědí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana