Bude možné připojit byt se staršími spotřebiči ?
Tomáš Jarovec:
Nechci tu slovíčkařit, ale z uvedené citace:
Citace
Odběrné místo typu „T1“ - odběrné místo s elektrickým vybavením standardními spotřebiči do 16 A, které mají označení CE a splňují příslušné ČSN - osvětlení a elektrické spotřebiče připojované k rozvodu pohyblivým přívodem (na zásuvky) nebo pevně připojené, přičemž příkon žádného spotřebiče nepřesahuje 3,5 kVA.
nevyplývá, že odběrné místo je elektricky vybeveno pouze spotřebiči s označením CE. Pro mne z toho zákaz připojení spotřebičů bez CE nevyplývá. Když bude část spotřebičů s CE a část bez, ničemu to neodporuje.
Jiné je to v telekomunikací ch, kde je zakázáno připojit k telefonní síti zařízení bez homologace ČTÚ. Jak se to řeší s připojením starých telefonů nevím.
Fuk Tomáš:
Citace: Tomáš Jarovec 17.02.2010, 23:56
Nechci tu slovíčkařit, ale z uvedené citace...nevyp lývá, že odběrné místo je elektricky vybeveno pouze spotřebiči s označením CE. Pro mne z toho zákaz připojení spotřebičů bez CE nevyplývá. Když bude část spotřebičů s CE a část bez, ničemu to neodporuje.
Vskutku tvořivý výklad, takhle to autoři určitě mínili :D
Už zbývá jenom dodat, že samolepku se znakem C E si umí každý natisknout, že? Přece se nenecháme zahanbit Číňany!
Tomáš Jarovec:
Citace: Fuk Tomáš 18.02.2010, 00:14
Vskutku tvořivý výklad, takhle to autoři určitě mínili :D
Už zbývá jenom dodat, že samolepku se znakem C E si umí každý natisknout, že? Přece se nenecháme zahanbit Číňany!
Jak myslíte... já nejsem právník.
František Šohajda:
Odpověď:Proč by nebylo možné připojit starší spotřebiče???
Na výměnu za nové dnes nikdo nemá...krize je hluboká... ;D
Aleš Dobrovolný:
NV má sílu zákona, tudíž nebude možné. To, že to nikdo nebude dodržovat (protože je to zjevný nesmysl) je věc druhá.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana