Kolik GWp fotovoltaických elektráren "udrží' přenosová soustava ČEPS?

<< < (15/19) > >>

Petr Doležal:
Citace: Tomáš Jarovec  12.03.2010, 19:10

. . . Jaké jsou výkupní ceny energie z fotovoltaickýc h elektráren v česku a jaké v ostatních zemích EU?

V jednom článku z odkazu kolegy XL je psáno něco v tom smyslu, že distributor ve Španělsku každým rokem určí připojitelný výkon do elektrizační sítě a tento výkon draží. Vyhrává ten investor FVE, který požaduje nejnižší výkupní cenu.
A je to!

Fuk Tomáš:
Citace: Petr Doležal  12.03.2010, 19:28

V jednom článku z odkazu kolegy XL je psáno něco v tom smyslu, že distributor ve Španělsku každým rokem určí připojitelný výkon do elektrizační sítě a tento výkon draží. Vyhrává ten investor FVE, který požaduje nejnižší výkupní cenu.
A je to!

Jo, ale to v našem Absurdistánu přece nemůže projít  :(

Lubomír Jindra:
Citace: Tomáš Jarovec  12.03.2010, 19:10

Ještě dodejte, že Evropská unie popravuje lidi na základě vykonstruovaný ch procesů, střílí lidi na hranicích, znárodňuje lidem majetek.

To určitě ne, svět je složitější a nelze ho vidět černobíle. Nicméně některé principy provázejí lidstvo už od nepaměti, třeba že úředník navhrne a odsouhlasí, ale praxe ukáže že to není možné  ;)

P.S.
Jsem zvědavý zda ČR 13% závazek OZE v drátech v roce 2020 splní ... ovšem obávám se že nové dva bloky v Temelíně s celkovým výkonem víc než 2TW, které se mají spustit právě v roce 2020 s těmi naplánovanými procenty poněkud zamíchá  ;) No... ale když už to úředníci odsouhlasili, jistě to budou umět i "správně" spočítat - to je to nejdůležitější při vyhodnocování každé pětilekty  ;D

IM:
Citace: Rozmahel Vladimír  12.03.2010, 08:05

Pak jsme na tom stejně, to já dodnes taky. Vy pracujete na letišti?

Měl jsem pouze na mysli to, že revizní technik by neměl řešit problematiku taktického letectva a obrany státu, stejně tak, jako by amatéři neměli zasahovat do vyhrazených elektrických zařízení.
Pokud se týká otázky v tématu je v podstatě nesmyslná, protože neexistuje žádná exaktní závislost mezi výkonem FVE a nutností  přenosu tohoto výkonu po ČEPS, mj. také z důvodu existence distribučních sítí a diverzifikovan ých zdrojů.

Rozmahel Vladimír:
Souhlasím s Vámi. Pokud se běžnému pozorovateli zdají některé věci nepochopitelné, nebo nelogické, je to velmi často z toho důvodu, že nezná souvislosti, které mohou být a velmi často v praxi jsou, velmi naivní a jednoduché. Ovšem pouze pro ty, kteří znají pozadí. Z tohoto důvodu jsem použil příměr s Gripeny. Jinak opravdu nehodlám řešit taktickou část naší armády. I když, po tom, jaké jsme už poznali ministry národní obrany, ať už to byl střelec Baudyš, který nyní podniká jako médium, nebo zpěvačka zvaná Houba, si myslím, že už tam opravdu může být každý.  :D Jsou to ale jen moje domněnky, navíc vzdálené původnímu dotazu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana