Potřebuji ke stavbě přípojky nn dohled pracovníků VCE či odborné firmy?..
Radek Červený:
Neřešme y-i, jsme v technické diskuzi a jádro problému bude někde jinde, než v historickém omylu pana Štěpána v listopadu 1989 podle vysvětlení Petra Doležala ;D http://elektrika.cz/data/clanky/pf2010-silvestrovske-nad-dotazy-ctenaru stopa 06,52 minut
Jádro problému je v tom, že i když pominu, zda přípojka je či není vyhrazené elektrické zařízení a tomu odpovídající požadavek na osvědčení nebo oprávnění, tak stále je nutná i u přípojky jistá praxe a znalost i určitých vychytávek. Ono všechno má svoje, elektrika je velice široký obor, §6 z vyhl. 50 pouze potvrzuje to, že jste byl proškolen z bezpečnosti pro samostatnou práci na el. zařízení, nikoliv potvrzení o tom, že té práci rozumíte, nebo že ji umíte. Nic ve zlém, ale tento paragraf má pracovník, který do Vašeho počítače namontuje a připojí síťový zdroj, přes pracovníka, který se celý život věnuje trakci a trakčním vozidlům a v životě nenamontoval jedinou zásuvku až po pracovníka, který obsluhuje distribuční rozvodnu. Chápete, co vám chci říct?
Proto toto raději svěřte odborné firmě, která má praxi a ví, na co je třeba "dát majzla" a máte to v klidu.
Lukáš Desort:
Takhle si "připravovat" přípojku mi připadá jako hloupost. Vždyť přece v podstatě ČEZu zaplatíte za to, že vám ji nějaká odborná a zkušená firma zhotoví. Navíc přípojka je po zhotovení ve vlastnictví distributora, tedy ČEZu. Přípojkou se samozřejmě myslí svod kabelu po sloupu a pojistková skříň s pojistkami.
Na tuto pro vás možná banalitu musí ČEZem vybraná firma (projektant) zhotovit projekt, který obnáší získat souhlas všech vlasníků dotčených pozemků, vyjádření sítí, vytvořit technickou zprávu a vyřídit územní souhlas na stavebním úřadě.
Vy můžete podle mě dělat jen na hlavním domovním vedení, samozřejmě podle dalšího projektu, pokud si na to troufnete a máte potřebné zkušenosti.
Lukáš Malík:
Přenechte tuto práci elektrofirmě a nesnažte se ušetřit tam, kde nemáte znalosti.
Navíc přípojka 3x11A a s nočním proudem? Myslíte dvoutarif? Co zde chcete provozovat?
To jištění mi nějak nejde do hlavy.. (no)
Jos.sk:
Citace: Lukáš Malík 06.01.2010, 21:52
Přenechte tuto práci elektrofirmě a nesnažte se ušetřit tam, kde nemáte znalosti.
Navíc přípojka 3x11A a s nočním proudem? Myslíte dvoutarif? Co zde chcete provozovat?
To jištění mi nějak nejde do hlavy.. (no)
Promińte sekl jsem se :) je to 3x10A psal sem to moc brzo ráno.
ČEZ má tarif v nabídce...
Tarif pro distribuci sazba D02d
do 3x10 A do 1x25 A včetně
....
Ano dvoutarif... VT a NT = Skřín s HDO.
Připojovat: Míchačka kdybych tam chtěl postavit něco.
Občas sekačku na trávu. (pokud bych tam dal garaž tak nabíječka a dalsí el. náčiní).
Spotřeba minimální.
Pokud bych měl větší plány a dost peněz a chtěl tam postavit dům tak je jasné ,že bych tarif změnil na vyžší.
K dalším dotazům ... jsem tedy přesne řečeno Elektromechani k pro rozvodná zařízení (26-83-2/03) s §6 ...
Nevím přesne z hlavy ale třídí se to co vím dle § ... poučený,znaly,....
I poučený muže pod dohledem provést upravy na el vedení a to poučení jest poučení pred výkonem třeba od dohlížícího s §6 a vyžším. (tohle vím zcela jistě protože sme dohlíželi ve třeťáku na prváky).
Já mohu tedy bez dohledu :).
Své znalosti mám stále a vím vše o hloubkách uložoní ,sílách vodičů,hromosvodech,sloupech , jističu a krytí IP a čsn :).
Reakce na další dotaz:
Stanovisko k žádosti o připojení od ČEZ už mám dlouho.
Bylo tam to co jsem napsal.
ve zkratce:
"Výstavbu provede na své náklady žadatel.. Elektrická přípojka zůstane v majetku žadatele,....
Veškeré práce spojené s montáží kabelového svodu a pojistkové skřínky musí zajišťovat kvalifikovaná firma s pracovníky provozní a poruchové služby ČEZ. .. v současné době činí podíl : 12.500 kč ."
Jos.sk:
ješte menší oprava .. ten tarif má bejt tento (tamto byl původní záměr co jsem si zadával).
označení produktu silové elektřiny produkt D Akumulace 8
pevná cena za měsíc 48,00 Kč
cena za 1 MWh VT 2 256,00 Kč
cena za 1 MWh NT 1 192,80 Kč
daň z elektřiny za 1 MWh 33,96 Kč
Aktuální regulované ceny za dopravu elektřiny
tarif pro distribuci sazba D26d
do 3x10 A do 1x25 A včetně 108,00 Kč
cena za 1 MWh VT 767,56 Kč
cena za 1 MWh NT 36,73 Kč
ostatní služby 391,79 Kč
Jsem tu prvně tak postupně si zvykám na tento PHP Buletin Board.
Pojistková skříň na mé náklady(nožové pojistky snad dodá CEZ asi 16A)
dále vedení povede v zemi v chráničce kabel CYKY 6JV do elměr. rozvaděče který bude v pilíři. V elektroměrovém rozvaděči pak bude hlavní jistič 3x10A , elektroměr, HDO, může i nemusí bejt i chránič ,nulový můstek , tahový vypinač s 380V(400V) zásuvkou s venkovním provedení a i 220V venkovní zasuvkou .
Připojování .. Karavan či Mobilhaim s vlastním schváleným rozvodem dle jeho dokumentace a se zasuvkou 380(400V).
Ohřev vody a topení plynem ,vaření v mikrovlnce, apsorpční lednička na plyn a el.ventilator
400V spíše na míchačku nebo sekačku nebo cirkulárku.
Podíl žadatele o připojení na nákladech spojených s připojením a zajištěním požadovaného rezervovaného příkonu podle vyhlášky ERÚ číslo 51/2006 Sb. je 5000 Kč.
Za další podněty (poklona) .
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana