Potřebuji ke stavbě přípojky nn dohled pracovníků VCE či odborné firmy?..

(1/6) > >>

Jos.sk:
Chtěl by jsem si postavit príipojku nn 400V na svém pozemku. (3x11A jističe s nočním proudem).

Na pozemku je přímo sloup nn .
Nové odběrné místo by bylo napojeno na stávajcím sloupu.
(papíry od plynařů, telekomunikací, elektrykařu s prohlašením ze nic v zemi z toho tam není mám.)

Montáž kabelového svodu a pojistkové skríňky by bylo na sloup (SP 100).

Musí toto provádět kvalifikovaná firma ikdyž jsem sám vyučen elektrykářem a mám §6(v tomto oboru ani nepodnikám a ani nepracuji) ? . Toto budu provádět aniž bych kabelový svod připojil k drátům na sloupu a následné napojení by provedl ČEZ.
Zarazilo mě totiž to že dle ČEZu "Veškeré práce spojené s montáží kabelového svodu a pojistkové skříňky musí zajišťovat kvalifikovaná firma ve spolupráci s pracovníky provozní a poruchové služby ČEZ".

Pamatuji si že když sme dělali prípojku se školou tak se proste ve dvou lidech udělala .. a to byl mistr a já a nikdo jinej.

#105#

Jirka Š. Svejkovský:
V klidu a důkladně si prostudujte připojovací podmínky distributora.

Zajděte na jejich pobočku a domluvte si způsob připojení. Vyjádření dostanete písemně. Je velmi pravděpodobné, že jim osvědčení stačit nebude, budou od firmy vyžadovat i oprávnění.

Před realizací nechte vypracovat projekt, který si necháte odsouhlasit distributorem. Bude určitě jednou z podmínek.

PS: Vy jste elektrykář? Pokud v oboru nepracujete déle než 3 roky tak nemáte nic.
PPS: jistič 11A s nočním proudem - to je nějaká technologická novinka?

IM:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  06.01.2010, 09:23

PS: Vy jste elektrykář?

Vlivem velké síly odbornosti tvrdne i na y.

František Šohajda:
i je asi slaboproud a y bude asi silnoproud..? ;D Ve slově elektrikář....

Václav Pešek:
mno jak bylo zmíněno, pevné podmínky stanoví distributor... .

pokud nepracujete, udržujete si osvědčení přezkoušením? pokud by jste ho měl propadlé, skutečně je to jako by jste neměl nic...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana