Jak se bránit neopravněnému rozhodnutí ČEZ?
Petr Liskar:
Citace: Jan Franěk 03.01.2010, 17:32
Ale ten kdo to sestavil, vydrátoval a dodal na trh, je výrobcem se všemi povinostmi (neberu v potaz to, jestli může nebo nemůže vyrábět rozvaděče. to předpokládám, že může a proto se do toho pustil). Proto on musí uvést výrobek dopořádku. Na tohle téma už zde bylo dost diskuzí.
O tom není sporu. Já reagoval na p. Horského s tím, že na Moellera se nemá smysl obracet.
Z dikce původního dotazu soudím, že výrobcem je tazatel a ten teď lítá v průšvihu...
Lukáš Malík:
Na Moellera se vůbec neobracejte, ten s Vámi vyrobeným rovaděčem nemá nic společného (no)
Kolega Kroutil a další vám dali jasný návod, jak máte pro příště postupovat = přečíst alespoň připojovací podmínky Vašeho distributora, kde byste se dočetl vše potřebné, včetně předem odsouhlaseného lanového vodiče pracovníkem distributora.
Osobně se jich také ptám, pokud chci použít slaněné vodiče v rozvaděči a je jedno, jestli na celý nebo jen na pár propojů, mám potom klid o:-)
Pavel Horský:
To co zde píší pánové Liskar a Malík by byla samozřejmě pravda za předpokladu, že si pan Kovář drátoval rozvaděče sám, to je snad jasné, o tom netřeba diskutovat. Z původního dotazu pana Kováře však není poznat zda byly rozvaděče již vydrátovány či nikoli. Doufám, že nám to pan Kovář objasní.
V opačném případě pak páni pravdu samozřejmě nemají a záležitost se pak vyřeší jedině s výrobcem, který za svůj výrobek přebírá veškerou zodpovědnost. O tom tu snad nebudeme debatovat jak babky na trhu.
Osobně zastávám názor, že slaněné vodiče nemají v elektroměrovém rozvaděči co dělat.
František Šohajda:
Citace
Osobně zastávám názor, že slaněné vodiče nemají v elektroměrovém rozvaděči co dělat.
(jednicka)
souhlas i já !
Jirka Š. Svejkovský:
Jenom mě napadá, co je nedílnou součástí každého rozvaděče?
1) Projektová dokumentace
2) Zkouška
Co pan projektant na tento průšvih? Nebo, že by projekt žádný nebyl?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana