Ako spínať indukčnú záťaž 24V=?

<< < (3/7) > >>

Ján Mátik:
Uff uff uff... tak vidím, že mám čo doštudovať... tie tranzistory dokážu divy :)
Inšpiráciu som našiel, veľmi pekne vám ďakujem.
Zapojenia s týmito a s podobnými tranzistormi už nájdem. Ešte raz vďaka a elektrike zdar :)

dolac:
Ešte na doplnenie, ak budete experimentovať . Výkonové Mosfety znesú bez problémov pomerne vysoké prúdy, ale sú veľmi citlivé na prepätia, takže treba riadne ošetriť, najlepšie obojsmerným transilom.   

Ján Mátik:
OK, ďakujem

Jirka Š.:
Jestli mne paměť neklame, tak jsme někde pro podobné účely používali elektronické relé Finder. Už si nepamatuji na parametry, musel byste hledat. Výhodu by to mělo v tom, že to je do stejné patice.

Fuk Tomáš:
Citace: dolac  02.12.2009, 22:21

Ešte na doplnenie, ak budete experimentovať. Výkonové Mosfety znesú bez problémov pomerne vysoké prúdy, ale sú veľmi citlivé na prepätia, takže treba riadne ošetriť,  najlepšie obojsmerným transilom.   

Dotaz: proti opačné polaritě napětí VDS je IRF3205 chráněn interní diodou, proti přepětí při rozpínání induktivní zátěže poslouží rychlá Schottkyho dioda přes tu indukčnost. Nebo to nestačí?

(mařit energii nastřádanou v indukčnosti na transilu mi přijde trochu násilné)

P.S. míním tím výkonovou stranu - o potřebě ochrany hradla asi diskutovat netřeba

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana