Četli jste již ČSN 33 1600 ed. 2?
František Šohajda:
TO:Alin
Já to také jen "slyšel" ale nevím jestli to bylo na zkouškách RT nebo na školení..?
říkal to pracovní externí pracovník ITI..
Co znám větší podniky tak tam se to dělá jak jsem psal výšše !Jinak kontroly ze strany kontrolních orgánů prošly..tak si tímto také myslím že je to OK....
Jan Alin:
Citace: František Šohajda 19.12.2009, 15:50
Co znám větší podniky tak tam se to dělá jak jsem psal výšše !Jinak kontroly ze strany kontrolních orgánů prošly..tak si tímto také myslím že je to OK....
Podle mojí zkušenosti zas elektrikářům zakázali revize spotřebičů dělat a poslali je na školení a zkoušky na E4. To, že to orgány dozoru tolerují, ještě neznamená že by to prošlo i v případě úrazu. Já osobně bych byl opatrný s tvrzením že revize spotřebičů může dělat elektrikář s šestkou i když by to bylo logické, nejlogičtější by ovšem bylo je v této podobě úplně zrušit, ale to je už jiné téma.
Tm:
S výkladem této normy je to velmi zajimavé,nakonec se nám podařilo získat dva výklady této normy a to od ITI a SÚIP oba diametrálně odlišné,člověk neví co si má o tom myslet.Jedná se o oprávnění provádění revizí přenosného nářadí a el.spotřebičů. Tato norma je díky vypuštění příloh nejasná,radím se držet zdravého rozumu,ostatně tak to vyznívá i z doporučení St.úřadu inspekce práce.Zda se že rozšiřování křečovitého výkladu je nejspíš úmyslem,který bych se nebál hodnotit jako zjištný.Podotý kám,že elektrický spotřebič není vyhrazeným el.zařízením.
Kamil Novák:
Citace: Tm 27.12.2009, 14:56
Podotýkám,že elektrický spotřebič není vyhrazeným el.zařízením.
Vážená ochranná známko, kdybych se vás zeptal, jak jste k tomuto svému tvrzení přišla, resp. ve kterém platném předpise jste jej vyčetla, tak se opět rozjede kolotoč názorů, úvah a tvrzení, který se zde již před časem točil. (norm)
Pravděpodobně ale se stejným výsledkem, neboť nic takového nikde není. (!) (no)
František Šohajda:
TO:TM
Vím o proti řečením ve výkladu kdo může dělat revize přenosného nářadí....
SÚIP má ve výkladu že u firem co mají zaměstnance elektro mohou tito "elektrikáři" dělat revize podle toho jak to bývalo dříve a nic se nemění...jelik ož pracovníci SÚIPu chodí na kontroly
těchto revizí /nikoli ITI/ tak jsou se svým výkladem spokojení a tak jej i kontrolují..!
Takže když to bude ve firmě dělat eletrikář s příslušným paragrafem tak je to při kontrolách
bez závad a problémů /co se týče provádění revizí/....
/i pokud znám výsledky různých firem po kontrolách/...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana