Četli jste již ČSN 33 1600 ed. 2?

<< < (3/20) > >>

Kamil Novák:
Citace: František Jiráček  28.11.2009, 11:50

A ti strejcové co to vymýšlejí taky mohli dát jasný odstavec s tím, kdo může revidovat.

Nemohli.  (no)
Více zde : http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,13541.msg93428.html#msg93428

Kamil Novák:
Citace: Lubomír Jindra  28.11.2009, 18:33

Že bych špatně četl? Požadavek na nerozebirateln ost prodlužováků jsem v ČSN 33 1600 ed.2 neviděl. Říkali zdůvodnění? Zajímá mě odkaz na ČSN a také význam takového opatření.  :-\

Citace

ČSN 33 1610 ed.2, čl. 3.6 :
prodlužovací kabel ; prodlužovací šňůra
sestava složená z ohebného kabelu nebo šňůry vybavená nerozebírateln ou (neoddělitelnou) vidlicí a nerozebírateln ou (neoddělitelnou) přenosnou zásuvkou, které se k sobě hodí

POZNÁMKA  Šňůra se nazývá adaptérovou šňůrou, jestliže se k sobě vidlice a zásuvka nehodí.

Miroslav Minařík:
Teď díky této normě půjde vosk a barva dobře na odbyt!  (dance)

XL:
Citace: Kamil Novák  28.11.2009, 18:53

No  právě, uvedená definice jasně říká co je to prodlužovací šňůra (nerozebirateln é konce),  pokud jsou konce rozebiratelné, není to ve smyslu definice této normy prodlužovací šňůra a tato norma se pak na takový výrobek nemůže vztahovat. A kde je napsáno, že je zakázáno vyrobit "prodlužovák" rozebiratelný ? (Nehledě na to že některé "adaptérové" šňůry pro zahraniční a starší přístroje snad ani v nerozebirateln ém provedení aní neexistují).

František Šohajda:
Jak zde popisujeme tak nerozebirateln é "prodlužky" se už vyrábí celkem dlouho -přívod je flexo a zásuvky nebo více -zásuvky místo šroubů mají nýty..to je podle mne nerozebirateln é spojení ,  ne šroubové spojení zakápnuté barvou!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana